Dressyr
11 november 2019 13:15

Don Olymbrio byter ryttare – Bachmann Andersen missar SIHS

RyttarbyteEfter att danske toppryttaren Daniel Bachmann Andersen tagit upp Blue Hors Don Olymbrio i klasserna får nu hingsten en ny ryttare, när ägarens dotter Agnete Kirk Thinggaard tar över tyglarna.

Don Olymbrio byter ryttare – Bachmann Andersen missar SIHS
Daniel Bachmann Andersen har tagit Don Olymbrio till högsta nivå. Nu byter hästen ryttare. Foto: Anne-Sofie Schou Munk

Blue Hors skriver i ett pressmeddelande att de gör en ”rockad”, då Agnete Kirk Thinggaard nu får Don Olymbrio (hingst -08, e Jazz-Olympic Ferro) som sin nya tävlingspartner. Hon är dotter till ägaren av Blue Hors och jobbar med att rida stuteriets hästar tillsammans med Daniel Bachmann Andersen, som nu istället ska ägna sig åt sina andra topphästar från Blue Hors. Detta gör att han inte kommer till start i Saab Top 10 i Friends Arena i månadsskiftet.

Bachmann Andersen gjorde internationell debut med Don Olymbrio i mars 2016, och har sedan tagit hingsten upp i klasserna. I oktober vann ekipaget Grand Prix och Grand Prix Special på hemmaplan i Herning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden