Avelsnyheter
15 november 16:43

Donkey Boy kan åter bli riden

KändishingstÖver ett år efter att han skadades kommer beskedet nu från ägaren: Donkey Boy kan åter bli riden.

Donkey Boy kan åter bli riden
Hesselhøj Donkey Boy reds av Jan Møller Christensen i fem års tid och det blev framgångsrika år. Här på unghäst-VM i Ermelo. Foto: Pernilla Hägg

Det är DWB-hingsten Donkey Boys ägare Kristin G Andresen som delar nyheten på sociala medier. Med två bilder på hingsten i sadel och träns meddelar hon att de har fått klartecken att rida honom igen.

Det är bara den senaste nyheten i en lång rad om den rubrikskapande hingsten (DWB f 2012 e ERA Dancing Hit-Milan, uppf Hesselhøj Stutteri, äg Kristin Andresen). Nyligen meddelades att det fanns planer på att göra kloner av honom, och dessförinnan har det handlat om olyckan han ådrog sig hos Helgstrand Dressage och en efterföljande tvist mellan Helgstrand och ägaren.

Att hingsten åter är ridbar innebär troligen inte att han kommer att tävlas igen. I samband med att han skadade sig sommaren 2022 var beskedet att hans tävlingskarriär var över.

Ridsports samlade bevakning om Donkey Boy.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden