Avelsnyheter
3 mars 15:01

Donkey Boy tillbaka hos Kristin G Andresen efter förlikning

HingstnyttKonflikten kring DWB-hingsten Hesselhöj Donkey Boy verkar vara över. Han är nu tillbaka på danska Katrinelund för att verkar i avel.

Donkey Boy tillbaka hos Kristin G Andresen efter förlikning
Jan Möller Christensen på Hesselhöj Donkey Boy vid ett tidigare unghäst-VM. Arkivbild: Jenny Schwieler Staaf

Det har varit många turer kring Hesselhöj Donkey Boy (DWB hingst f 2012 e ERA Dancing Hit-Milan, uppf Hesselhøj Stutteri, äg Kristin Andresen) den senaste tiden.

Men nu verkar konflikten mellan Kristin G Andresen och Andreas Helgstrand vara över. På sociala medier berättar Kristin G Andresen att hon återigen äger hingsten. Enligt danska Ridehesten har de inblandade parterna nått en förlikning.

Hingsten, som fick elitstatus i DWB redan som 8-åring och som tagit medalj vid två unghäst-VM, är nu tillbaka på danska stuteriet Katrinelund. Enligt norska Kristin G Andresen, som köpte hingsten 2015, är han tillgänglig för avel för både danska och internationella uppfödare den kommande säsongen.

Ridsport har i tidigare artiklar berättat om konflikten mellan Kristin G Andresen och Andreas Helgstrand. Enligt den förstnämnda fick hon inte korrekta uppgifter kring Helgstrands försäljning av hingsten, och inte heller gällande hur hingsten skadade sig. Uppgifterna dementerades dock av Andreas Helgstrand.

Detta var i höstas, men nu ska parterna alltså har kommit överens.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden