Hoppning
25 november 2015 09:57

Douglas har överklagat beslutet

Efter beskedet om avstängning var Douglas Lindelöw direkt fast besluten om att överklaga. Nu är det gjort genom en överklagan till Riksidrottsnämnden.

Douglas har överklagat beslutet
Douglas Lindelöw har överklagat beslutet från Svenska Ridsportförbundets Disciplinnämd. (Arkivbild)

Douglas Lindelöws två månader långa avstängning slog ned som en bomb i ridsport-Sverige. Senaste dygnet har Douglas synts i de flesta tidningar som har rapporterat om hur den färska världscuptvåan stängs av omedelbart och bland annat missar Friends-tävlingarna. Under gårdagen skickade Douglas Lindelöw och hans advokat Anette Johansson en överklagan till Riksidrottsnämnden, rapporterar DN.
– Jag vet att de handlägger sådana här ärenden så fort de kan, men de måste självklart också få rimlig tid för att göra en säker bedömning, säger advokaten till DN och tillägger:
– Jag tror och hoppas att vi får ett beslut senast på fredag. Då menar jag inte att de hinner pröva hela ärendet tills dess utan bara den delen om inhibering.

Om det hela går vägen kan det betyda att Douglas trots allt startar på Friends Arena, där hoppklasserna inleds på fredag. Då krävs det också att platsen fortfarande är tillgänglig för honom.

Enligt DN begär Douglas och hans advokat i första hand att avstängningen, som träder i kraft idag enligt beslutet från Disciplinnämnden, tills vidare inte får verkställas. Därtill vill de att Riksidrottsnämnden upphäver beslutet och att ärendet ska gå tillbaka till Ridsportförbundets disciplinnämnd för fortsatt handläggning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden