Hoppning
12 juni 2016 18:10

Douglas OS- och EM-kvalad med Zacramento

I deras första Grand Prix-start på 1,60-höjder red Douglas Lindelöw hem femteplaceringen med nya SWB-bekantskapen Zacramento. Det betyder att de är kvalade till såväl EM som OS – och kanske att Casellos efterträdare är funnen.

Douglas OS- och EM-kvalad med Zacramento
Douglas är tillbaka på högsta nivå på allvar.

– Det här var fantastiskt kul. Jag gjorde ett misstag vid vattengraven, men Zacramento hoppade strålande, säger Douglas Lindelöw till Ridsport.
Han och Zacramento (SWB, val, f 2005, e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson, äg Li Krog) debuterade i 1,60 på femstjärniga Sopot-meetinget. De blev GP-femmor med sina 4+4 fel i klassen som bara hade ett felfritt ekipage, vinnarna Patrcik Stühlmeyer och Lacan. Det här var dessutom Zacramentos första start i 1,60 och för Douglas var det första placeringen på höjden sedan han förlorade Casello i vintras.

-Casello kommer alltid ha en speciell plats, men Zacramento visade idag att han är en topphäst han också. Han har absolut kapaciteten för mästerskap och kommande världscupsäsong. Jag har ridit Zacramento i ett par månader nu och det känns lovande inför framtiden, säger ryttaren och gläds åt att dagens resultat betyder kval till EM och OS.
– Det är skönt att ha kvalat. OS känns väl lite tight, men EM på hemmaplan nästa år är ett stort mål.

Vad är planen för er som ekipage?
– Jag kan inte gå in på några detaljer, men vi arbetar på att säkra honom och jag hoppas få rida honom så länge som möjligt.
Vad är det som gör att du trivs så bra med Zacramento?
– Han har uppenbarligen kapacitet för den här nivån, vilket han visade idag, och han har en fantastisk inställning. Han kämpar och är väldigt mottaglig för ryttarens hjälp. Han är enklare än Balou’s Lady (Douglas andra häst som går 1,60). Hon har också kapacitet, men där har jag inte riktig fått sådan här ordning på ridbarheten ännu.

Söndagen gav ytterligare en svensk placering i Sopot då Peder Fredricson blev nia med Diablo på fyra fel i 1,50.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden