Sverige
13 april 2021 11:46
Ridsportplus

Drabbade ryttarna får stöd av EHV-insamlingen

GåvaNu har de ryttare vars hästar blev sjuka i spanska Valencia fått ta del av pengarna som samlades in genom Facebookgruppen "EHV-hjälpen Valencia". Ylva Carlsson, initiativtagare till insamlingen, har fört över drygt 7800 kronor per häst till de drabbade ryttarna.

Drabbade ryttarna får stöd av EHV-insamlingen
Erica Swartz är en av de ryttare som stöttas genom insamlingen. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I ett inlägg i Facebookgruppen skriver Ylva Carlsson att hon under måndagen påbörjat utbetalningarna av det ekonomiska stödet från insamlingen. Pengarna går till de ryttare vars hästar insjuknade i Valencia, totalt handlar det om drygt 172 000 kronor som ska fördelas på 22 hästar.

Drygt 7800 kronor per häst har nu förts över till ryttarna, skriver Ylva Carlsson. Två av dem som fått ta del av pengarna är Erica Swartz och hennes sambo Thomas Ryan.
– Det är fantastiskt vad Ylva och alla som har bidragit har gjort! Det betyder mycket att så många tänker på oss när vi går igenom det här, kommenterar Erica Swartz initiativet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden