Sverige
5 mars 2021 14:38
Ridsportplus

Hästfolk går ihop – 100 000 till sjuka hästar på kort tid

SolidaritetDet började som en längtan att göra något för de sjuka hästarna i Valencia. Ett drygt dygn senare hade Ylva Carlsson samlat in 100 000 kronor. "Jag blir helt svettig när jag tänker på hur det gått på bara en dag", säger hon.

Hästfolk går ihop – 100 000 till sjuka hästar på kort tid
Ylva Carlsson med sin Latino IV e Chairman la Silla - Maraton. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ylva Carlsson beskriver sig som en vanlig hästtjej som tävlar hoppning upp till 1,30.
─ När jag hade läst om vad som hände i Valencia började jag fundera på vad jag kunde göra, och tänkte att om jag startar en Facebook-grupp så kanske jag och mina vänner kan bidra med något till de sjuka hästarna.
─ Vi kanske får ihop några tusen, tänkte jag.

Hon startade gruppen i onsdags kväll, och ett dygn senare hade den 2 200 medlemmar, som hade bidragit med 100 000 kronor.

Fick draghjälp

─  Ett skäl till att gruppen växte så snabbt är att flera influencers tog den till sig och spred den vidare, säger Ylva Carlsson.

Parallellt har Ylva försökt reda ut hur pengarna kan komma till mest nytta. Hon har haft kontakt med FEI:s veterinära organisation, och försökt komma i kontakt med ryttarna i Valencia för att höra vad de behöver.
─ Det har också kommit mycket förslag från andra på hur pengarna skulle användas, och så har vi fått sponsring i form av fodertillskott bland annat.

Avvaktar kring beslut

Nu har Ylva beslutat sig för att avvakta lite innan pengarna används. Hon har pratat med Ulrika Tågerup, som åker till Valencia för Svenska Ridsportförbundets räkning i morgon lördag.

─ Det är mycket tyckanden om vart pengarna ska gå, men min tanke är att hjälpa hästarna, och när Ulrika väl är på plats kan hon berätta mer om vad som behövs.

Ylva Carlsson lovar att pengarna är i säkert förvar hos henne tills vidare.
─ Jag är så tacksam för alla som vill bidra, och det är fantastiskt att möta den responsen från hästvärlden.
Här finns Facebookgruppen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden