Avelsnyheter
5 augusti 2017 17:50

Dragon Welt till final

På unghäst-VM i holländska Ermelo tog sig Ida-Linn Lundholm till final med godkände hingsten Dragon Welt. Sedan var hundradelar på fel sida marginalen för några SWB-ekipage.

Dragon Welt till final
Segrare i lilla finalen för 5-åringar till vänster Atterupgaards Botticelli med sin uppfödare Kristine Munch och Ryttare Selina Solberg Vittinghus samt Dragon Welt och Ida-Linn Lundholm.

För Sverige blev det bäst utdelning i 5-åringarnas lilla final där danske Kurt Christiansen och Isabelle Judet dömde vid E och Andrew Gardner och Eddy de Wolff v Westerrode vid C. De två senare dömde även i grunden och Andrew Gardner gav tydliga omdömen efter varje ritt som komplement till betygen.

Ida-Linn Lundholm och Dragon Welt 1303 (HANN hingst e Dancier u Weltmarja e Weltmeyer, uppf Pernilla Svensson, äg Tullstorp Dressage Stable AB) var sitt vanliga jag på banan idag med den härliga silhuetten och det osynliga samarbetet, kadens i traven och tryck i galoppen. Det räckte till ett så fint omdöme att det kunde röra en sten till tårar. Det gav en andraplats i klassen, två hundradelar efter en annan hingst som också hittade tillbaka till sitt ordinarie jag.


Dragon Welt / Ida-Linn Lundholm 9.6 8.0 9.3 9.0 9.5 totalt  9.08

Segrade i lilla finalen gjorde Benetton Dream-sonen Atterupgaards Botticelli riden av Selina Solberg Vittinghus. De visade upp sin rätta sida med fin schvungfull trav och härlig galopp i uppförsbacke.

Atterupgaards Botticelli / Selina Solberg Vittinghus 9.8 9.0 8.5 9.0 9.2 totalt 9.1

Övriga svenska ryttare och resultatet i lilla finalen för 6-åriga hästar refereras efter de 7-åriga hästarnas final som startat 15:00.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden