Världen
7 november 2017 13:10

Dramatisk olycka vid Hubertusjakt

Hubertusjakten fick en dramatisk avslutning. Framför ögonen på delar av den danska kungafamiljen blev en funktionär nermejad av segerekipaget och faller till synes livlös till marken.

Dramatisk olycka vid Hubertusjakt
En 77-årig funktionär blev nermejad av segerekipaget vid en dansk Hubertusjakt i helgen. Skärmdump: Ekstrabladet

Söndagens Hubertusjakt i danska Dyrehaven fick ett dramatiskt avslut då vinnarekipaget i full glädjeyra plötsligt rider över en manlig funktionär. Denna rasar rakt ned i maken och blir liggande till synes livlös.

Ridehesten berättar att den 77-årige mannen slogs medvetslös men var vid medvetande när ambulansen sedan kom till undsättning kort efter olyckan. Han har fått en hjärnskakning och är gul- och blåslagen, men mår efter omständigheterna bra.

Ryttaren som red över funktionären kan av förklarliga skäl inte riktigt glädjas över sin seger.
”Jag har fått veta att det inte var mitt fel och att jag bara ska glömma det, men det kan man ju dessvärre inte”, säger ryttarinnan till Ridehesten, som red i full segergalopp och hon plötsligt upptäcker att funktionären står i vägen på fel sida av avspärrningen.
”För att undvika hoppade han till samma sida som min häst, och jag kunde inte soppa min häst i full galopp”.

Hubertusjaktens presstalesman Danny Johansen berättar att mannen hade ansvar för avspärrningarna och att han haft den uppgiften under de senaste 20-25 åren.
”Han stod bara på fel ställe vid fel tidpunkt – eller också var han inte helt vaken i ögonblicket”, säger Danny Johansen till Ekstrabladet, som också har ett filmklipp där man ser den våldsamma kollisionen.

Hubertusjakten i Dyrehaven har sin målgång vid Eremitageslottet och varje år följer uppemot 40 000 åskådare ritten. Bland de många åskådare som bevittnade den dramatiska olyckan fanns Danmarks kronprinsessa Mary och hennes fyra barn Christian, Isabella, Vincent och Josephine. Kronprinsessan Mary var prisutdelare.

Delar av Hubertusjakten (utan olycka) kan du se här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden