Sverige
27 december 2016 08:00

Dressyr 2016 – årets mest lästa

Olympiska spel, en hästgåva av det finare slaget, mer OS, och så en infekterad debatt kring unga dressyrhästars välmående. Vad minns du från dressyråret som gått?

Dressyr 2016 – årets mest lästa
Att Tinne och Don Auriello fixade en svensk lagplats i OS var en av årets mest lästa dressyrnyheter. BILDBYRÅN

Rubriken som antydde att Sandgaard och Markne skulle ge bort sin segerhäst fick Ridsports sajt att formligen koka några dagar under våren. Men också andra dressyrnyheter bubblade in på listan över våra mest lästa under året. Ridsports webbredaktion har gjort ett urval.

Gåvohästen

19 APRIL Att Per Sandgaard och Pether Markne överlät sin ”juvel” Final Cut till junioreleven Cornelia T Pettersson väckte stor förundran, och beundran. Markne motiverar gåvan: ”Hon är värd en fin framtid.”  

Kanonritten


4 JUNI
Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq klämde till med en kanonritt. ”Är det någon som ska slå en så är det självklart någon av mina elever” skojade Patrik Kittel efter tävlingen.

LÄS: Eleven slog mästaren 

Upphämtningen


12 AUGUSTI
 När Tinne Vilhelmson Silfvén red in på OS-arenan med Don Auriello låg Sverige sjua, en placering utanför den åtråvärda topp-6. Ekipaget drog upp snittet så att Sverige säkrade lagplatsen i Grand Prix Special.

LÄS:  Tinne lyfte OS-laget

Oron


12 AUGUSTI ”Jag är orolig för honom … Jag rider inte küren när det känns så här” konstaterade Juliette Ramel efter att ha anat att någon inte stod rätt till med hennes Buriel efter Grand Prix Special.

LÄS:  Ramel: Jag rider inte küren

Olyckorna


13 AUGUSTI 
Hästen Cosmo 59 blev skrämd under prisutdelningen och skadade en av de tyska groomarna. Fler olyckor gjorde det svårt för tyska landslaget att fira helhjärtat.

LÄS Olyckor dämpade tysk guldglädje

Erbjudandet

13 OKTOBER Uppfödaren och juristen Malin Myrman mötte höstens nätkritik mot 4-årsdressyren med att lova bort en av sina treåringar till den ”perfekte ryttaren”.

 LÄS  Perfekt ryttare kan få jackpot

Klickmagneten


30 NOV
Patrik Kittel ville sätta punkt för den senaste tidens dressyrdebatt på nätet. Uppmaningen: att lämna datorn och sätta sig i sadeln – fick först motsatt effekt. Texten är nämligen en av årets mest lästa på tidningenridsport.se.

LÄS: Nu räcker det

Text: Mia Sahl 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden