Blogg
21 juni 2012 16:07

Dressyr officiell sport i stor TV-show

Dressyr har utsetts till sommarens sport i det mycket populära amerikanska programmet the Colbert Report. Och det är nog inte en helt bra grej. För er som tycker att det verkar bra, så måste jag nog göra er lite besvikna.

The Colbert Report (uttalas med stumma t på båda orden) är en TV-show med mycket satir, humor och elakheter som slår åt alla håll och kanter. Främst är det republikaner som får vara slagpåsar och såklart då den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney. Och det är kopplingen till Romney som gjort att dressyren nu halkat med som något att roas över.

Familjen Romney är nämligen delägare till en av hästarna uttagna till det amerikanksa OS-laget och det späder såklart på idén om den stenrika presidentkandidaten som inte har någon koppling till “den vanliga amerikanen”.

Stephen Colbert har tagit fasta på att dressyr är en sport för fisförnäma överklassare och det krävs en hel del självdistans för att inte bli förnärmad. Men det är väl det han är ute efter! Jag blandar gapskratt med fasa över att det är så vår sport ser ut för många.

Se klipp

Nyligen blev det amerikanska laget uttaget officiellt, vilket går att läsa mer om den här. Där kan man också se de så kallade “foam-fingers” som dressyrfolket kontrade med mot Stephen Colbert.

Se klipp

Vi svenskar kan glädja oss med att Colbert inte bara har en kampanj för/emot (lite oklart vilket) dressyr. Han har även satt igång #artificialswedener där han försöker komma med som svensk twittrare på det officiella svenska twitterkontot.

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar