Sport
3 augusti 2016 22:08
Ridsportplus

Dressyrekipagen på OS-banan

Nu har de svenska dressyrekipagen fått känna på OS-banan. Det blev mest skritt runt arenan i ett Rio de Janeiro som bjöd på lite duggregn under onsdagen. Kolla in bilder här!

Dressyrekipagen på OS-banan
OS-veteranerna Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel skrittade runt med "Anton" och Deja inne på arenan. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Två veteraner och tre OS-debutanter utgör det svenska OS-laget i dressyr. På onsdagen var hade de allihop ett par tillfällen att bekanta sig med OS-banan – allt under överinseende av förbundskapten Bo Jenå. 
– Allt är perfekt och enligt planen så här långt, säger han. 

Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq är OS-debutanter och reserver i det svenska laget, men förbereder sig precis som om de skulle starta nästa vecka. 

Förbundskapten Bo Jenå och Tinne Vilhelmson Silfvéns tränare Louise Nathhorst följde de svenska ekipagen noggrant inne på arenan. 

Therese Nilshagen var mest aktiv i det svenska laget och galopperade runt en hel del. 

 

Tiderna inne på arenan är noga schemalagda och FEI-stewards kontrollerar att lagen håller sina tider och följer alla andra regler. 

Än så länge är det ganska avspänd stämning i den svenska dressyrtruppen. Det syntes också inne på arenan. 

Alla idrottare och coacher måste ha de officiella OS-kläderna på sig under hela mästerskapet. Ryttarna får dock ha sina egna ridbyxor och stövlar. 

Patrik Kittel är jättenöjd med förutsättningar för hästarna så här långt när det gäller stallet och träningsmöjligheter. 

HÄR kan du läsa allt från OS i Rio.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden