Fälttävlan
30 augusti 2013 16:04

”Ludde” på bronsplats

Dressyrmomentet på EM i Malmö är klart. Svenske lagryttaren Ludwig Svennerstål imponerade och ligger trea. Tysklands Michael Jung leder och ytterligare två svenskar är topp-tio. Sverige ligger tvåa. Här hittar du minireferat, filmklipp och intervjuer från fredagens dressyr.

”Ludde” på bronsplats
Ludwig Svennerstål imponerade i dressyren och ligger tvåa. BILDBYRÅN STR

OS-ekipaget Malin Petersen och Sofarsogood var först av alla på banan under fredagens morgon. Det 13-åriga stoet började ganska bra i travprogrammet, men i skritten brakade det lös. Hon ville inte alls vara med på noterna och visade knappt någon skritt alls. Efter det var galoppdelen spänd.
– Jag hade henne inte alls med mig. Jag tappade kontakten med henne, säger en besviken Malin Petersen.
Det känsliga stoet har visat liknande tendenser tidigare under sin karriär, men aldrig så mycket som på Ribersborg. En del i det hela är förmodligen att det är länge sedan hon var i riktig tävlingsatmosfär då Malin Petersen fick barn för tre månader sedan.
Ekipaget slutade på 66,20 straff.

Se Malin Petersens ritt nedan.

Se intervjun med Malin Petersen efter sin ritt nedan.


(Uppdaterad 10.40)
Johan Lundin och Johnny Cash fick inte heller allt att stämma och missade bland annat båda bytena. Ekipaget slutade på 57,8o straff.
– Det är så klart en besvikelse. Jag hade velat göra bättre än så här, säger Johan Lundin.  

Se Johan Lundins ritt nedan.

Hör vad Johan Lundin sa efter sin ritt nedan.

 

Uppdaterad 11.30. Sara Algotsson Ostholt bjöd på ett harmoniskt, följsamt och välbalanserat test med flera fina övergångar. Reality stannade till lite innan ryggningen och såg inte ut att vara riktigt med på noterna där till en början. Första bytet var fint, det andra blev inte riktigt rakt. Ekipaget fick 40,20 straff och petade ned lagkamraten Niklas Lindbäck från andraplatsen. 
– Hon kändes lite spänd, men jag tycker ändå att hon gjorde det fantastiskt bra och jag är jättenöjd. Jag red in och njöt av att äntligen får sätta i gång, det var mer nervöst i går när de andra i laget red, säger Sara Algotsson Ostholt.  

Se Saras ritt via SVT Play nedan.

Hör intervjun med Sara nedan.

 

Uppdaterad 15.05. Tysklands Peter Thomsen fick de tillresande fansen att jubla efter sin dressyr. Ekipaget fick 40.60 straff efter en uppvisning där Cayennes fina gångarter kom till sin rätt. Programmet innehöll bland annat fina travslutor och en inridning som var näst intill perfekt. Thomsen delar nu andra platsen med Sara Algotsson Ostholt. 

Uppdaterad 15.20. Inte helt oväntat har regerande Europamästaren Michael Jung, Tyskland, tagit ledningen efter en uppvisning som höll hög klass. Tysken visade Halunke i fin form och samling. Niorna duggade tätt från domarna, bland annat för sin inridning, mellanskritt och övergångar. Ekipaget slutade på 29 straff och tog en klar ledning i klassen. 
– Jag hade en superkänsla där inne även om jag fick motivera min häst lite i travprogrammet, säger Michael Jung.

Se Jungs dressyr via SVT Play nedan.

 

Se intervju via SVT Play nedan.

 

 

Uppdaterad 16.00. Ludwig Svennerstål och Shamwari visade ett fint dressyrprogram där särskilt travdelen imponerade. Shamwari visade energi och spänst samt ett stort register i sin trav. Han fick 37,60 straff och lade sig på andraplats. 
– Alla detaljer fungerade i dag. Vi är i bra form och jag ser fram mot terrängen i morgon, säger Ludwig Svennerstål.  

Se Ludwig Svennerståls dressyr via SVT Play nedan.

Se intervju med Ludwig Svennerstål via SVT Play nedan. 

 

Uppdaterad 16.35. Storbritanniens William Fox-Pitt slutade på 36,6 straff och petade ner Svennerstål från andra platsen. Brittens program var distinkt med bland annat fina halter och ett välbalanserat galopprogram. Häst och ryttare var dock inte helt överens om när och hur det andra galoppombytet skulle göras. 

Se Fox-Pitts dressyr via SVT Play nedan.

När dressyren är klar leder Jung, Fox-Pitt är tvåa och Svennerstål trea. Sara Algotsson Ostholt är delad femma och Lindbäck tia. 

Online-resultat 

Online lagresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-