Dressyr
30 maj 2015 19:34

Dressyrens regndans

Dressyrryttare är ett tåligt släkte, de rider i ur och skur. Idag sken i alla fall Saga Terrvik, Beatrice Ivarsson och Charlotte Haid-Bondergaard som solen för de plockade hem varsin seger.

Dressyrens regndans
Hälsning ska det vara när man vinner. Charlotte Haid-Bondergaard inledde i regn och slutade i sol.

Idag har det korats flera vinnare på Dressyr-SM i Hästviken i Hammarö och de flesta har blivit blöta. Regnet har fallit tätt och tätare, det tärde hårt på bana A som användes till tre klasser idag. 

Junior kür Tröstfinal    Resultat
Först till seger idag var Beatrice Ivarsson med Charles som tog hem küren på 71,75 procent. Beatrice har vunnit sina starter hittills men idag kände hon sig långtifrån säker.
– Idag var han så svår på framridningen att jag kände att det kunde gå precis hur som helst på banan. Väl där inne så fokuserade han men det kunde gått hur som, förklarade Beatrice.
Hon är så glad för hur helgen i Hammarö avlöpt, det är lite så hon får nypa sig i armen.

Young Rider Tröstfinal  Resultat
Saga Terrvik hade två hästar till start i Young Rider-SM och startar Tango i söndagens stora final. I dag var det dags för Golden Thunder, en isabell som är så vacker, en riktig drömhäst. De segrade på 68,458 procent före Maria Lindh med Wishing Well och Emelie Eklunds Merlin. Emelie startar stora finalen med Whopee.

Grand Prix Special  Resultat
Seniorerna har ingen tröstfinal, det är bara ungdomsgänget förunnat. Istället är det öppet för alla som vill att rida Specialen av de som startat i SM-klassen. Klassen tillhörde Charlotte Haid-Bondergaard nästan från start till mål. Hon red först med Roberto Des Frettes allt medan regnet strilade ner.
– ”Robban” bryr sig inte om underlaget särskilt mycket, han brukar bara trampa på men idag märktes det lite, sa Charlotte efteråt när hon avslutat klassen med en segerritt på Triviant. Dessemellan han Natalie Oldfors och hennes vackra hingst Winnie B ta ledningen med 1,5 poängs marginal, det vill säga 0,098 procent, till Charlotte och Roberto des Frettes.
Charlotte och Triviant gick ut som sista startande i nästan uppehållsväder men desto tyngre underlag. Tillsammans genomförde de ett riktigt bra travprogram där procenten låg högt men i galoppen så blev det lite slut på energin, det tunga underlaget hade tagit sitt tribut.
– Triviant är en kämpe, en riktig maskin men idag blev det tungt för honom, riktigt jobbigt, förklarade Charlotte som slutade på 68,66 procent trots dyra missar i bytesserierna och i en piruett.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden