Dressyr
26 juni 2014 16:58

Dressyrguld på NM

De gräver guld borta i norska Kristiansand. De svenska seniorerna klämde till med rätt valör efter att Charlotte Haid-Bondergaard vunnit individuellt. Dessutom blev det en individuell placering för Anna Svanberg och Caroline Darcourt.

Dressyrguld på NM
Charlotte Haid-Bondergaard och Triviant på ett regnigt Ericsberg under SM - sol eller regn, de rider ändå, idag till seger och lag-guld. Kim Lundin

En verkligt härlig resultatlista väntade ryttarna efter klassen, bara två norska ekipage har trängt sig in mellan de placerade svenska ryttarna. Emelie Nyreröd och Rose Mathiesen var visserligen utanför placering m  men skillnaden var få tiondels procentenheter så samtliga svenska seniorer gjorde ett bra resultat.

Charlotte Haid-bondergaard var sista svenska ryttare med sin Triviant, känd för att ha en räv bakom örat. Nu visade hon att helgens goda form från Everlöv verkligen sitter i och levererade en ritt på 70,5 procent. Emilie Nyreröd och Miata fick känna på de verkligt varierande domarsiffrorna och fick allt från 66 till 75,5 procent, slutresultat 69,84. Det skulle emellertid visa sig vara ett felaktigt resultat, något som tog lång tid för arrangören att korrigera. Istället pendlade Emelies siffor mellan 65,5-71,5, fortfarande en stor differnes, slutresultat 67,84.

Norska ryttarinnan Cathrine Rasmussen med Fernandez, utbildad av Carl Hester, var den första att bryta svenskdominansen i prislistan. Men sen var det Anna Svanberg på Hermes(SWB) och efter henne Caroline Darcourt på Paridon Magi(SWB) som tog hand om placeringarna.

Anmärkning: Det finns fortfarande  två olika resultat på Emilie Nyreröd, ett för den individuella ställningen och en för lagklassen. Vi har korrigerat nyheten efter bekräftelse från tävlingsplatsen.

Lagresultat Rätt siffror
Individuell resultatlista 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden