Dressyr
6 september 2019 21:41

VM-hingst i dressyr död

DödsfallEmmelie Scholtens tävlingskamrat från bland annat VM och årets världscupfinal, Apache, är död. Hingsten har också lämnat många framgångsrika avkommor,

VM-hingst i dressyr död
Nederländernas Emmelie Scholtens och Apache. Foto: Roland Thunholm

Det är Witte Scholtens som berättar på sin webbplats att den framgångsrike dressyrhingsten Apache (KWPN e UB40-Krack C, uppf fam van der Koppel, äg Ad Valk) har fått somna in.

Detta efter att hingsten har behandlats för fång utan resultat under några veckor.  ”Han hade så mycket smärta och det fanns lite eller inget hopp om återhämtning,” står det på webbplatsen.

Apache och Emmelie Scholtens representerade Holland på VM i Tryon förra året samt startade världscupfinalen i Göteborg i våras.

Ekipagets sista tävling tillsammans blev en Grand Prix Special på det trestjärniga meetinget i Geesteren i juni som det vann.

Apache var också fadershingst till flera framgångsrika avkommor, bland annat årets segrare på UVM för 5-åringar, Jovian.

”Saknaden efter den speciella häst i stallet är stor. Det var Emmelies älskling. Tillsammans har de gått hela vägen till allra högsta nivån på ett fantastiskt sätt. Apache var speciell på alla sätt. Vi kommer aldrig att få en sådan häst i stallet igen. Vi är så tacksamma för alla underbara stunder med denna hingst,” står det på webbplatsen.

Apache blev 14 år gammal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden