Dressyr
21 juli 09:52

Dressyrlaget är framme i OS-byn

OS i Tokyo"Alla svenska hästar har ätit och druckit så vi har haft en toppenresa", säger Marie Johansson, groom hos Patrik Kittel, i ett inslag i P1 morgon.

Dressyrlaget är framme i OS-byn
Det finns gräs även i Tokyo – enligt radioinslaget har Well Done de la Roche hittat lite bete. Foto: iStockphoto

Dressyrryttarna landade en dag före hästarna, och ryttarna kunde möta dem på plats.

– Jag tror inte att de blir jetlaggade på samma sätt som vi människor. Om jag ska varta ärlig är jag fortfarande lite jetlaggad men det är jätteroligt att vara här, säger Therese Nilshagen i ett inslag i P1 morgon.

Hon säger att allt är mycket fint, stallarna och banorna till exempel.

Och flygresan har gått bra för samtliga hästar.

– Alla svenska hästar har ätit och druckit så vi har haft en toppenresa, säger Marie Johansson, groom hos Patrik Kittel, till P1.

Även Svenska Ridsportförbundet är på plats och rapporterar om 33-gradig värme.

– Alla hästar ser jättefina ut, soch stallarna håller riktigt hög kvalitet, säger landslagsveterinär Rasmus Westgren till förbundet.

Equestrian Park ligger väster om centrala Tokyo och är i vanliga fall ett stort galoppcenter. Här finns flera träningsbanor, område för att beta hästarna och en stor tävlingsarena,

Under onsdagen får hästarna komma in på den stora tävlingsarenan för att vänja sig. På fredag blir det hästbesiktning och  tävlingarna drar igång med Grand Prix för första halvan av startfältet på lördag.

Läs mer fakta om dressyren, deltagande länder och så vidare hos förbundet.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden