Dressyr
19 juni 2021 08:02

GP-seger till Patrik Kittel i Frankrike

InternationelltI helgen är det upp till bevis för den svenska A-truppen i dressyr som tävlar i franska Le Mans. Här gäller det att prestera om man vill åka till OS i Tokyo. Patrik Kittel visade som vanligt storform när han vann fredagens Grand Prix, där ytterligare ett par svenskar fanns med i toppen. Förbundskaptenen är nöjd, men vill se högre procent.

GP-seger till Patrik Kittel i Frankrike
Patrik Kittel och Well Done de la Roche. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Inom kort avgörs det vilka svenska ryttare som får åka till Tokyo. I helgen är det skarpt läge för den svenska A-truppen i dressyr som finns på plats i franska Le Mans. Här gäller det att prestera om man siktar på en OS-plats.

Att svenskarna är med i matchen råder det ingen tvekan om. Under fredagen tog Patrik Kittel hem GP-segern med Well Done de la Roche CMF medan Juliette Ramel blev tvåa med Buriel B.H. och Therese Nilshagen tog hand om femteplatsen med Dante Weltino OLD. Antonia Ramel blev dessutom femma med Brother de Jeu i torsdagens Grand Prix.
– Placeringsmässigt är jag väldigt nöjd. Sedan kan procenten bli bättre, säger förbundskapten Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.

Flera av domarna satte 77-78 procent på Patrik Kittel, som landade totalt på 76,196 procent. Juliette Ramel red i sin tur ihop 72,783 procent.
– Juliette hade några fel, hästen var spänd idag och det kostade. Även Therese hade dyra missar som gjorde att procenten sjönk, förklarar Bo Jenå.

Under lördagen rider Antonia Ramel GP-kür med Brother de Jeu medan resten av svenskarna rider Grand Prix Special under söndagen.

Start- och resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden