Avelsnyheter
17 oktober 2021 17:20
Ridsportplus

Dressyrstammade Delelia försvarade sin titel: ”Klockren i terrängen”

FälttävlanNyblivna EM-medaljören Malin Josefsson red på söndagen 6-åriga stoet Delelia till seger i Breeders för andra året i rad. "Hon har utvecklats jättefint sedan hon vann Breeders förra året," säger ryttaren som nu har stora planer för stoet nästa år.

Dressyrstammade Delelia försvarade sin titel: ”Klockren i terrängen”
Malin Josefsson och Delelia. Bilden är tagen vid Breeders 2020. Foto: Roland Thunolm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

De 6-åriga fälttävlanshästarna gjorde en tvåstjärnig klass och hade åtta hästar på startlistan när Breeders avgjordes hos Gärds Ryttarförening på söndagen.

Hon var klockren i terrängen, jag kunde rida henne precis som jag ville. Malin Josefsson.

Efter lördagens dressyr och hoppning ledde hemmaekipaget, titelförsvarande Malin Josefsson/Delelia (SWB sto f 2015 e Deodoro-Camaro M, uppf Jeanette Joelsson och Per Jansson, äg Jeanette Joelsson) med 36 straff.

Det dressyrstammade stoet vann Breeders som 5-åring och visade att det inte var någon tillfällighet när hon utan problem tog sig igenom söndagens terräng utan fel. Därmed tog hon sin andra raka Breederstitel.

 

– Hon har utvecklats jättefint sedan hon vann Breeders förra året, säger Malin Josefsson som ingick i det svenska lag som tog EM-brons för några veckor sedan tillsammans med sin Golden Midnight.

I skymundan

Ryttaren gjorde en full satsning mot OS i Tokyo, dit hon dock inte blev uttagen.
– Delelia har kanske fått komma lite i skymundan och jag har tyckt att hon har haft stolpe ut på de tvåstjärniga tävlingarna vi har gjort i år, säger Malin Josefsson.

Allt gick inte rakt fram på vägen mot seger i Breeders heller. Det blev någon liten miss i dressyren och i hoppningen var stoet inte så fokuserad hon kan vara till att börja med.

Söndagens terrängen innehöll bland annat ett vattenkomplex med smalhinder på väg in i vattnet, därefter ett upphopp ur vattnet följt av ytterligare ett smalhinder, samt ett nedhopp följt av en maffig trakhener fem eller sex galoppsprång efter.
– Hon var klockren i terrängen, jag kunde rida henne precis som jag ville, säger Malin Josefsson.

Vinterträning

Planen med den dubbla Breedersvinnaren är att hon ska stärkas under vintern för att kunna kliva upp en klass och kanske gå UVM nästa år.
– Det är framförallt dressyren hon behöver bli starkare i. Hon har gångarterna och ridbarheten, men hon orkar inte riktigt, säger Malin Josefsson.

Christoffer Forsberg red Not Only Beautiful (SWB sto f 2015 e Harley VDL-Empire, uppf/äg Malin Lanned) till en andraplats och Frida Andersén/Millers Fortune (SWB val f 2015 e Comfortuna VDL-Nad Elshiba xx, uppf/äg Liselotte Åkerlund Andersson) blev trea.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden