Avelsnyheter
16 oktober 2021 17:46
Ridsportplus

Ägaren om 5-årsvinnaren: ”Kan bli vad hon vill”

FälttävlanCamille K är årets segrare i Breeders för 5-åringar i Gärds på lördagen. Hon reds av Christoffer Forsberg som också tog hand om andraplatsen. "Det känns som ett erkännande för min avel," säger stoets ägare och uppfödare Marianne Kjellberg.

Ägaren om 5-årsvinnaren: ”Kan bli vad hon vill”
Christoffer Forsberg och Camille K i lördagens terräng. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Christoffer Forsberg var i toppform under lördagen. Han vann 5-åringarnas Breeders med Camille K (SWB sto f 2016 e Canterbury-Stalypso, uppf/äg Marianne Kjellberg) och kom tvåa med med Florentcia, som vann Breeders som 4-åring. Han var också tvåa i Breeders för 4-åringar.

Jag tänker att Camille nog kan bli vad hon vill. Hon har fina gångarter och hoppar bra. Och så verkar hon tycka det är superkul i terrängen. Marianne Kjellberg.

Camille Ks uppfödare och ägare Marianne Kjellberg, som bor i Stockholm, var inte med i Gärds under lördagens terrängprov där hon vann sitt första Breeders.
– Men det är så roligt. Det känns som ett erkännande för min avel, säger hon och beskriver segerstoet som lätthanterlig och kelig.
– Men när man sitter upp blir hon ett riktigt energiknippe.

Camille K har uppmärksammats förut. Hon blev högst bedömda hoppföl i Sverige.

– Då förstod jag ju att hon är något riktigt bra, säger Marianne Kjellberg.

Utbildas av Brunes

Hon föder upp hästar i mindre skala och har sina ston och unghästar inackoderade utanför Flen tills det blir dags för utbildning. Då skickas de till hoppryttaren Ellen Brunes.
– Det var Ellen som ringde och sa till mig att Camille är en fälttävlanshäst. Men jag tänker att Camille nog kan bli vad hon vill. Hon har fina gångarter och hoppar bra. Och så verkar hon tycka det är superkul i terrängen.

Först anhalten på vägen i fälttävlanskarriären blev hos Ellen Svennerstål. Och stoet gick också Breeders som 4-åring med en placering någonstan i mitten av resultatlistan. I år slog hon till med högst betyg för både sina gångarter och sin terräng. Nu är hon också uttagen till satsningen på unga, fyrbenta fälttävlanstalanger.

Två yngre syskon

Camille K:s mamma har fått två yngre syskon till Breedersvinnaren, bland annat en hingst e Charleston som nu är två år och som även han blev högst bedömda föl. Lillasyster är ett år och e Baloe HP. Marianne Kjellberg har också mamma och mormor till Breedersvinnaren kvar.

Christoffer Forsberg-camille K 4 211016 Rt
Christoffer Forsberg och Camille K i lördagens terräng. Foto: Roland Thunholm
Christoffer Forsberg-florentcia 1 211016 Rt
Christoffer Forsberg och Florentcia tappade ledningen efter fredagens dressyr och hoppning och slutade tvåa.
Gärds Domarna Vid Breeders Trophy. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35
Domarteamet med Elisabet Lundholm, Fredrik Bergendorff och Jan Jönsson. Foto: Roland Thunholm

– Nu ska Camille ta det lugnt ett tag och blir kvar hos Christoffer. Sedan får vi se. Det ska bli kul att fortsätta följa hennes utveckling, säger Marinne Kjellberg.

Frida Andersén/Kitsch Couture HPK blev trea i Breeders för 5-åringar.

Hästarna bedömdes av ett domarteam bestående av tyske gästdomaren Gerd Küst. Fredrik Bergendorff, Elisabeth Lundholm och Jan Jönsson.

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden