Avelsnyheter
15 oktober 2021 20:04
Ridsportplus

De leder efter Breeders första dag

FälttävlanEtt sto e Fürst Romancier och ett sto e Contant Q har tagit täten i de båda åldersklasser som inleddes med dressyr och hoppning i fälttävlans Breeders i Gärds på fredagen. "Jag vet att det är en häst för framtiden," säger Christoffer Forsberg som rider ett av toppstona.

De leder efter Breeders första dag
Christoffer Forsberg och Florentcia på väg mot seger i Breeders för 4-åringar förra året. Nu leder ekipaget årets Breeders för 5-åringar. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I 5-årsklassen är Florentcia (SWB sto f 2016 e Fürst Romancier-Cortez, uppf/äg Pia och Peder Sörman) på väg att försvara den titel hon tog som 4-åring.

Oavsett hur det går i terrängen i morgon vet jag att det är en häst för framtiden med den galoppen och försiktigheten hon har. Christoffer Forsberg.

Tillsammans med nyblivne EM-bronsmedaljören i lag, Christoffer Forsberg, leder stoet Breeders med sina 15,6 poäng efter fredagens dressyr och hoppning – något som inte förvånar ryttaren.
– Hon har redan visat att hon är en unghäststjärna. Hon har gjort några tävlingar i år och var bland annat femma i internationell enstjärnig klass i Köpenhamn. Hon passar mig som handen i handsken och vi kommer bra överens, säger han.

Stoet gjorde allt rätt under både dressyr och en ganska utslagsgivande hoppning där hästarna bedöms av ett domarteam bestående av tyske gästdomaren Gerd Küst samt svenske förbundskaptenen Fredrik Bergendorff, dressyrprofilen Elisabeth Lundholm och legendaren Jan Jönsson.

”Inte riktigt van”

– Hon blev lite konfunderad när det var en häst till inne på banan vid bedömningen, det är hon inte riktigt van vid, säger Christoffer Forsberg om Florentcia.

Det är 13 hästar till start i åldersklassen som avgörs med terräng i morgon, lördag. 4-åringarna har samma upplägg.
– Oavsett hur det går i terrängen i morgon vet jag att det är en häst för framtiden med den galoppen och försiktigheten hon har, säger Christoffer Forsberg som totalt har fyra hästar att rida i årets Breedersfinaler i fälttävlan.

Närmast efter honom i klassen för 5-åringar ligger Aminda Ingulfson/Buena VH, även det ett sto, med 14,4 poäng

Fler ston i topp

I Breeders för 4-åringar leder Wynja Eriksdotter Rubin/Hurricane Coquita (SWB sto f 2017 e Contant Q-For Feeling, uppf Malena Bylin, äg Lundens Djurhälsa och Malena Bylin) med 16,1 poäng efter dressyr och hoppning.

I 4-åringarnas klass är det elva hästar till start och Christoffer Forsberg/Amorina Heart ligger tvåa med 14,9 poäng. Även detta är ett sto.

– Det har varit bra arrangerat och bra tävlingar så här långt, säger Christoffer Forsberg.

Under helgens meeting i Kristianstad avgörs också bland annat SM för seniorer, juniorer och unga ryttare. 6-åringarnas Breeders har sin dressyr och hoppning i morgon, lördag, och sin terräng på söndag.

Resultat, 5-åringar

Resultat, 4-åringar

Regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden