Fälttävlan
14 oktober 12:05

Gärds avslutar säsongen med stort meeting

MästerskapEfter att Gärds Ryttarförening förra året tog sig an en internationell satsning, är man nu tillbaka med en rejäl utmaning - i helgen väntar SM för juniorer, young riders och seniorer, internationella klasser samt Breeders Trophy och unghästchampionat. Här hittar du allt du behöver för att följa fälttävlansfesten.

Gärds avslutar säsongen med stort meeting
Ebba Adnervik, här på väg mot förra årets mästartitel med Chippieh, kommer till Gärds med ny häst för att försvara sitt guld. Foto: Roland Thunholm

Det är Kristianstad International Eventing som i år fått uppdraget att arrangera SM och de unga hästarnas championat i fälttävlan, tillsammans med de internationella klasserna. Under tre dagar ska hundratals hästar nu inta Gärds Ryttarförenings anläggning utanför Kristianstad.

De svenska ryttarna – bland andra de nyblivna EM-bronsmedaljörerna Christoffer Forsberg, Malin Petersen och Malin Josefsson, samt Tysklandsbaserade OS-ryttaren Louise Romeike – möter internationellt motstånd från rutinerade ryttare som Anna Siemer, tysk EM-silvermedaljör, och landsmännen Dirk Schrade och Peter Thomsen, nybliven förbundskapten för det tyska landslaget.

Det finns även ryttare från Indien, Japan, Finland, Danmark och Norge i startfälten.
– Vi är återigen oerhört glada över den enorma respons vi fått från såväl svenska som utländska ryttare. Det känns extra roligt att samtidigt även få arrangera Breeders Trophy och R&B Eventer Unghästchampionat där vi har rekordstora startfält – inte mindre än 72 unghästar är anmälda vilket torde vara något av ett rekord, säger tävlingsledaren Nils-Arne Pedersen i ett pressmeddelande.

– Vi hoppas genom detta samarrangemang kunna bidra med att våra utländska besökare ska få upp ögonen ännu mer för SWB och unga framtida fälttävlanslöften.

Svenskt mästerskap i de internationella klasserna

SM för seniorer och young riders rids i CCI3*, medan juniorerna gör upp i CCI2*. Förra årets svenska mästare, Ebba Adnervik (seniorer) och Wynja Eriksdotter Rubin (juniorer) kommer till start även i år.

För de unga hästarna står Breeders Trophy, öppet för kvalade 4-, 5- och 6-åringar, samt unghästchampionaten för 5-, 6- och 7-åringar, på programmet. Den klass som har flest starter – 15 anmälda – är 5-åringarnas öppna championatsklass.

Preliminärt program

Fredag 15 oktober
Dressyr och hoppning för Breeders Trophy 4- och 5-åringar
Dressyr CCI3*, del I

Lördag 16 oktober
Dressyr och hoppning CCI3* del II, CCI2*, CCNP1*, CCN100, CCN2*
Terräng Breeders Trophy 4- och 5-åringar

Söndag 17 oktober
Terräng CCN100, därefter CCNP1*, CCN2*, CCI2* och CCI3*

Start- och resultatlistor internationella klasser
Start- och resultatlistor nationella klasser
Tidsprogram

Ridsportförbundet visar Equisports sändning kostnadsfritt under lördag och söndag
Equisports sändning
Arrangörens webb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden