Hoppning
13 mars 2022 09:02

Dubbel finalsegrare när serie avgjordes: ”Helt otroligt”

NationelltDet var Niklas Arvidssons kväll när ATG Riders League hade sina finaler i Kungsbacka på lördagens kväll. Han red hem båda finalerna.

Dubbel finalsegrare när serie avgjordes: ”Helt otroligt”
Niklas Arvidsson med sina vinnarhästar. Foto: Roland Thunholm

Niklas Arvidsson, Harplinge Ridklubb, vann både 1,50- och 1,35-finalen på lördagen. De båda segrarna innebar 320 000 kronor i prispengar.

Hästen är helt otrolig, hon älskar när det går snabbt och är alltid med på noterna. Niklas Arvidsson.

Det är sex deltävlingar som har lett fram till finalen hos Kungsbacka Ridklubb där det totalt reds om nästan 600 000 kronor.

I 1,35-touren gjorde ekipagen upp i tre inledande heat på lördagen. Segrade i det första heatet gjorde Niklas Arvidsson från Harplinge Ridklubb på Dagny VT (SWB sto 2014 e Durrant-Verdi, uppf Maria Larsson, äg Susanne Ankarcrona) och det var också det ekipaget som vann winning round och 80 000 kronor senare på kvällen.

Niklas Arvidsson-dagny Vt 1 220312 Rt
Niklas Arvidsson och Dagny VT. Foto: Roland Thunholm
Niklas Arvidsson-komeet Vd Bisschop 1 220312 Rt
Niklas Arvidsson och Komeet Vd Bisschop. Foto: Roland Thunholm

– Fantastiskt kul. Hästen är helt otrolig, hon älskar när det går snabbt och är alltid med på noterna. Vi fick till en snabb ritt redan från början. Hon kan helt klart gå stora rundan nästa år, hon är en grymt fin häst, säger Niklas Arvidsson i ett pressmeddelande från arrangören.

Tvåa blev Kajsa Björe/Ballyshan Copa Cabana.

Resultat, 1,35-finalen

1,50-touren inleddes med två kvalheat till winning round dit tio ekipage gick. Där blev det återigen seger för Niklas Arvidsson, denna gång med Komeet Vd Bisschop (BWP val f 2010 e Nabab De Reve-For Pleasure, uppf Tom De Craene, äg Stall Niklas Arvidsson AB).

– Det är helt otroligt med två segrar, det är knappt så det känns verkligt, säger Niklas Arvidsson i pressmeddelandet som red hem 240 000 kronor i 1,50-finalen.

Emma Emanuelsson/Stakantura blev tvåa.

Resultat, 1,50-finalen

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden