Fälttävlan
15 oktober 2023 18:22

Dubbelseger för Sara Algotsson Ostholt

InternationelltDet blev inte bara en seger – utan två – för Sara Algotsson Ostholt vid helgens meeting i polska Strzegom.

Dubbelseger för Sara Algotsson Ostholt
Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack vid EM tidigare i år. Foto: Kim C Lundin

Tillsammans med EM-hästen Dynamite Jack (HOLST val 2013 e Diarado-Grundyman xx, uppf Josef Auge, äg Elke Vietor och Frank Ostholt) vann Sara Algotsson Ostholt helgens korta fyrstjärniga klass, CCI4*S.

Med framtidshoppet Dinathia (HANN sto f 2016 e Diacontinus-Natiello xx, uppf Werner Kaiser, äg Sara Algotsson Ostholt och Chevau AB) tog hon hem segern i den långa trestjärniga klassen, CCI3*L.

Det var debut för hästen på nivån.
– Dubbelvinst! Otroligt härligt, det är inte så ofta, säger Sara Algotsson Ostholt till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Att säsongen 2023 slutar med framgång är ingen tillfällighet.

Bengtsson och Nilshagen

– Jag har tänkt hela året och även förra året att nu SKA jag bli bättre och nu känner jag att jag har hittat en råd tråd i hur jag verkligen ska nå dit. Jag har känt att hästarna kan mer än vad jag har fått ut men nu är jag på rätt väg, säger ryttaren som tidigare har berättat för Ridsport att hon har börjat träna dressyr för flerfaldiga svenska mästerskapsryttaren Therese Nilshagen.

För SvRF berättar hon att hon har förstärkt även på hoppsidan där Rolf-Göran Bengtsson kommer in som tränare.
– Jag sa till honom att du behöver bara få mig att hoppa 1,35… Det ska bli väldigt kul! Detta känns supertaggande måste jag säga, väldigt mycket positiv energi, säger Sara Algotsson Ostholt som också har lagt in mer egen fysträning.

Det blev svensk seger även i den långa fyrstjärniga klassen i Strzegom, detta genom Christoffer Forsberg/Hipp´s Sapporo.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden