Hoppning
17 september 2021 18:28

Dubbelseger till Sverige i Rom

GP-toppOS-svenskarna är fortsatt glödheta. Under fredagen blev det en dubbelseger till Sverige genom Henrik von Eckermann och Peder Fredricson i Rom. Se den vinnande omhoppningen här.

Dubbelseger till Sverige i Rom
Henrik von Eckermann och Glamour Girl fortsätter att visa storform i Rom. Foto: LGCT

Det har inte ens gått en vecka sedan Henrik von Eckermann och Glamour Girl (KWPN sto -11, e Zirocco Blue-Caletto I, uppf Stuteri Gaesbeek, äg Portfolio Horses) vann en 1,50-klass på toppmeetinget i Rom. Under fredagen var det dags igen, denna gången i en femstjärnig 1,50-klass. Drygt två sekunder efter kom lagkamraten från OS, Peder Fredricson, med H&M Christian K.

– Min omhoppning kanske var lite ”over the top”. Men när du sätter fart är det svårt att ta tillbaka henne, hon hoppar bättre framåt och jag ville inte störa henne för mycket. Idag känns det extra speciellt eftersom hennes ägare Robin Parsky är här och fick se det. Det gör mig väldigt glad, sa Henrik von Eckermann efter den supersnabba omhoppningen som du kan se här.

Klassen bjöd på 30 starter och bedömdes i en grundomgång med omhoppning. Fyra ekipage gick till omhoppning och Henrik von Eckermann och Glamour Girl gick i mål på tiden 32,97 sekunder. Peder Fredricson och H&M Christian K passerade mållinjen på tiden 35,01 sekunder. För segern fick Henrik von Eckermann motsvarande cirka 152 000 svenskar kronor. Spana in den blixtsnabba omhoppningen här.

Lgct_rome_csi5_ 1.50-1.55_308_h&m Christian K_peder Fredricson_170921_fg_2747
Peder Fredricson och H&M Christian K. Foto: LGCT

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden