Ponny
24 juni 2018 19:40

Dubbelsegrar till Emmie och Nicole

PonnydressyrTvå ryttare tog hem två segrar var vid Täby Ryttarsällskaps nationella dressyr: Emmie Walldén på Napoleon och Nicole Crona på Giacomo.

Dubbelsegrar till Emmie och Nicole
Det blev dubbla segrar för Emmie Walldén och Nicole Crona i Täby (arkivbild på Nicole Crona) Foto: Privat

Täby Ryttarsällskap arrangerade nationell ponnydressyr under söndagen. Endast två klasser reds, och det blev dubbla segrar för två ryttare ur både kategori C- och D.

Kategori D dominerades av hemmaryttaren Nicole CronaGiacomo (ASRP val f-07 e Green River xx-Power Boy, uppf Helena Collijn). I lagprogrammet med åtta startande tog de hem segern med 70,095 procent, och i mästerskapsprogrammet med sex startande blev det seger på dagens högsta procent 72,072.

Giacomo reds tidigare av Emma Tedenström och vann SM i grupp två både 2016 och 2017. Nicole har tävlat honom sedan februari och det här är ekipagets personbästa i båda FEI-klasserna. Giacomos mamma är Emmeli P som även lämnat SM-vinnaren Emmy-P och den godkända hingsten XTop Hästak RP 192.

I kategori C gick segern både i lagprogrammet och mästerskapsprogrammet till Emmie WalldénNapoleon (ASRP val f-03 e No Limit-Opal B 70, uppf Otto Paetsch), med 67,571 respektive 71,757 procent. Det är en överlycklig Emmie som Ridsport når efter segern.
– Det känns helt overkligt och det kom lite som en chock, men samtidigt kändes ritten jättebra, säger Emmie om det fina resultatet i mästerskapsprogrammet.

Emmie är tretton år och har haft Napolen i ganska precis ett år. Det är första året hon tävlar på FEI-nivå, och dagens resultat innebär att hon är kvalificerad till årets SM.
– Och det går vi min hemmaklubb i år, säger Emmie som rider för Gävle Ponnyklubb.

Napolen är en tysk ridponny som trots att han är femton år inte har tävlat så mycket på den här nivån. Emmie berättar att han bara är andra ryttaren på Napoleon, och att han gått två SM med sin förra ryttare och har legat stabilt på 68 procent under de här åren.
– Vi har haft lite problem med sadeln, men nu har vi skaffat en ny sadel och han utvecklas hela tiden, säger Emmie om sin ponny.

På frågan om vad Napoleon har för raser bakom sig svarar Emmie att där finns ”det mesta”.
– Han har både arab och shetlandsponny längre i härstamningen, säger Emmie med ett skratt.

Resultat Täby

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden