Hoppning
18 juli 2021 17:41

Dubbelt svenskt i Grand Prix – Alexander Zetterman vann

FHS 2021Det blev seger för Alexander Zetterman och Triton Hästak i Falsterbos Grand Prix. Tvåa blev Rolf-Göran Bengtsson medan Danmarks Sören Pedersen tog tredjeplatsen.

Dubbelt svenskt i Grand Prix – Alexander Zetterman vann
Alexander Zetterman och Triton Hästak segrade i Grand Prix. (Bilden är från ett tidigare tillfälle) Foto: Roland Thunholm

Efter en krävande grundomgång i Falsterbos Grand Prix sållades 12 ekipage ut till omhoppning, varav tio var felfria i grunden, däribland publikfavoriterna Peder Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson.

Karin Martinsen som nollat i grundomgången med Tailormade Condara fick ett nedslag i omhoppningen. Wilma Hellström och Cicci Bjn fick till fina vägar och blev första dubbelnollan.

Rolf-Göran Bengtssons Casillano Jmen gick snävt och var också snävt över hindren, men höll nollan och gick upp i ledning.

Stora applåder mötte Peder Fredricson och H&M Christian K, som visade att det gick att pressa Rolf-Görans tid, men segern försvann när sista bommen föll.

Danmarks Sören Pedersen och Chico Z satte tredje dubbelnollan men klarade inte Rolf-Görans tid.

Sedan kom Alexander Zetterman med Triton Hästak och visade att det både gick att klara Rolf-Görans tid och sätta nollan. När sista ekipaget  Leon Thijssen och Faithless M  fick en rivning var det klart – svensk seger genom Alexander Zetterman, för andra gången.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden