Hoppning
28 november 2021 18:25

Dubbelt svenskt i Sweden Grand Prix

SIHS 2021Närmare 900 000 kronor stod på spel i den avslutande hoppningen i Friends Arena, Sweden Grand Prix över 1,55-hinder. Sex ekipage tog sig till omhoppningen, där alla satsade friskt - men det blev två svenska olympiska guldmedaljörer som toppade klassen.

Dubbelt svenskt i Sweden Grand Prix
Han vinner och vinner och vinner - Henrik von Eckermann tog hand om GP-segern med Glamour Girl. Foto: Roland Thunholm

18 ekipage kom till start när sista hoppklassen skulle ridas under Sweden International Horse Show – en Grand Prix med 877 900 kronor i prispengar.

Malin Baryard-Johnsson gick ut som första svensk med startnummer två, i sadeln på H&M Indiana. Stoet såg som vanligt ut att vara på hugget och levererade en felfri runda, även om det var på håret med tiden – maxtiden 75 sekunder visade sig bli en utmaning.

Alltid lika snabbe Marlon Modolo Zanotelli hade dock koll på tiden, när han satte fart på sin stora fux VDL Edgar M och fixade en felfri ritt. Även Olivier Philippaerts var med på noterna och klappade om sin Miro ordentligt efter att ha gått i mål utan fel.

Olympiske mästaren Ben Maher var i flera hinder med Ginger-Blue, men alla bommar låg kvar och britten blev fjärde ekipage till omhoppning.

Hon brast ut i ett stort leende, det grekiska stjärnskottet Ioli Mytilineou, när hon gick i mål efter att ha fått den stora banan att se enkel ut i sadeln på l’Artiste de Toxandra. En felfri runda inom tiden gjorde henne klar för omhoppning.

Det lilla kvicka stoet Glamour Girl såg ut att ha ögon i hovarna när hon smet över hindren, lotsad av Henrik von Eckermann. Idag blev det alla rätt och Henrik såg till att det blir två hemmahopp i den sex ekipage stora omhoppningen.

Dags för omhoppning

Malin Baryard-Johnsson fick vara stigfinnare i omhoppningen och fick till ett par snäva svängar utan att chansa allt för mycket. H&M Indiana flög över hindren och tiden, 41,07 sekunder, såg ut att vara slagkraftig men inte omöjlig att slå.

Både Marlon Modolo Zanotelli och Olivier Philippaerts satsade, men fick med sig en bom var på vägen. Ben Maher var ännu snabbare men rev två hinder med Ginger-Blue, och när Ioli Mytilineou rev även hon stod det klart att det blir en svensk seger – Malin Baryard-Johnsson eller Henrik von Eckermann?

Han är inne i ett fenomenalt vinnarstim just nu, Henrik von Eckermann, och även om han såg ut att ta det ganska lugnt med Glamour Girl i inledningen krossade han Baryards tid med nästan 1,5 sekund. Svenskt på första och andra plats! Marlon Modolo Zanotelli tog hand om tredjeplatsen.

Mer information kommer. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden