Hoppning
7 oktober 2021 11:12

Guldhjältarna kommer till Friends: ”Självklar tävling för oss”

SIHS 2021Hela det svenska guldlaget från OS i Tokyo - Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson - är klara för Sweden International Horse Show i november. Det står även klart att det blir ännu mer guldskimmer över tävlingarna, då olympiske mästaren Ben Maher tackat ja till inbjudan.

Guldhjältarna kommer till Friends: ”Självklar tävling för oss”
Hela guldlaget från OS i Tokyo kommer till Stockholm i november. Foto: FEI/Christophe Taniére

– En självklar tävling för oss att välja förstås. Vi har längtat väldigt mycket efter att få möta den svenska publiken och få ge tillbaka något som tack för det enorma stöd vi kände under och har känt efter OS, säger Malin Baryard Johnsson i ett pressmeddelande från Sweden International Horse Show.

Tillsammans med sina kamrater från OS-laget – Peder Fredricson och Henrik von Eckermann – kommer Malin Baryard Johnsson till Friends Arena den 25-28 november. De möter hårt motstånd, bland annat från britten Ben Maher som hoppade hem det individuella guldet i Tokyo.

Fortsatt fin form

Efter OS har samtliga tre guldryttare radat upp framgångar, och nu ska de få hyllas av den svenska publiken.

– Det är helt makalöst vilken fortsatt form de här tre håller. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med ryttarna möta vår hemmapublik och hoppas att många kommer och hejar fram oss till nya framgångar i Friends Arena, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Det internationella startfältet i hoppningen består av totalt 18 ryttare, där nio är hemmaryttare och nio är internationella ryttare. Under de närmsta veckorna kommer resterande ryttare att presenteras.

Sweden International Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden