Sportnytt
30 september 2021 15:48

Medaljörer hyllas i Friends Arena

SIHS 2021Det är numera en tradition att de ryttare som tagit medalj på internationella mästerskap under året hyllas inför publiken i Friends Arena under Sweden International Horse Show - så blir det även i år, efter ett historiskt medaljår med stora framgångar.

Medaljörer hyllas i Friends Arena
Så här såg det ut när de svenska ryttare som tagit medaljer i internationella sammanhang hyllades 2018. Foto: Roland Thunholm

Med OS-guld, Paralympics-silver och EM-brons är det en lång rad medaljörer som i år ska firas av publiken i Friends Arena. I samband med Sweden International Horse Show kommer de svenska ryttarna att rada upp sig och hyllas för sina framångar.

– Svensk ridsport är stark och jag är oerhört stolt över att vara ordförande i ett förbund som har så fantastiska ryttare, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet, i ett pressmeddelande.

Peder Fredricson är i en klass för sig även detta år. Få ryttare i världen kan stoltsera med ett OS-guld i lag, individuellt OS-silver och ett individuellt EM-brons under sin karriär – Peder Fredricson har i år hoppat hem tre medaljer på en månad.

Bland övriga medaljörer finns resten av guldlaget från Tokyo – Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson – och Louise Etzner Jakobsson med sitt paralympics-silver, Jeanna Högbergs guld på unghäst-VM i dressyr, U25-laget som tog brons på dressyr-EM och de nykrönta bronsmedaljörerna från EM i fälttävlan, Sara Algotsson Ostholt, Malin Petersen, Malin Josefsson och Christoffer Forsberg.

Det kan bli ytterligare framgångar att fira, då unghäst-VM i sportkörning och fälttävlan återstår innan mästerskapsåret är slut.

Medaljörerna kommer att hyllas under kvällsföreställningen på Sweden International Horse Show torsdagen den 25 november.

Sweden International Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden