Hoppning
18 oktober 2021 09:11

Svensk seger och GP-placering

InternationelltDe svenska hoppryttarna avslutade helgens tävlingar med finfina resultat - för Henrik von Eckermann blev det seger i Samorin och Wilma Hellström knep en 1,60-placering i St Tropez Grand Prix.

Svensk seger och GP-placering
Henrik von Eckermann tog ännu en seger med Glamour Girl. Foto: Longines Global Champions Tour

Henrik von Eckermann såg till att det återigen spelades svensk nationalsång när Global Champions Tour avslutade sin första vecka i Samorin i Slovakien – tillsammans med Glamour Girl (KWPN sto -11, e Zirocco Blue-Caletto I, uppf Stoeterij Gaesbeek, äg Portfolio Horses LLC) har han vunnit flera femstjärniga 1,50-klasser under höstens GCT-meetings. Efter en mycket snabb runda blev det nu seger före fransmannen Olivier Robert och trean Bassem Mohammed.

– Det var en härlig känsla, idag fick vi verkligen till det efter en oturlig rivning i gårdagens Grand Prix. Jag är väldigt nöjd med henne, hon gör något bra varje tävling och hon är verkligen fantastisk, säger Henrik von Eckermann i ett pressmeddelande från arrangören på söndagskvällen.

GP-placering för Wilma Hellström

I St Tropez slog Wilma Hellström till med en meriterande placering i Grand Prix över 1,60-hinder. Med Cicci Bjn (SWB sto -11, e Ci Ci Senjor Ask-Tornesch, uppf Jm Sohlman Hb, äg Wh Sporthorses) var Wilma dubbelnolla i den 37 ekipage stora klassen, som vanns av Brasiliens Eduardo Pereira De Menezes. Wilma och det enögda stoet dubbelnollade, vilket räckte till en åttondeplats.

Resultat 1,50 Samorin
Resultat Grand Prix St Tropez

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden