Hoppning
13 september 2021 09:16

von Eckermann avslutade med seger

GCT RomDet blev ett lyckat meeting för de svenska ryttarna i Rom - efter Malin Baryards GP-seger på lördagen såg Henrik von Eckermann till att det återigen blev svenskt högst upp på pallen i den första veckans avslutande femstjärniga klass.

von Eckermann avslutade med seger
Henrik von Eckermann och Glamour Girl fick leda det sista ärevarvet under tävlingarna i Rom. Foto: Longines Global Champions Tour

Det handlade om en 1,50-klass med 32 ekipage, där Henrik von Eckermann kom till start med 10-åriga Glamour Girl (KWPN sto -11, e Zirocco Blue-Caletto I, uppf Stuteri Gaesbeek, äg Portfolio Horses) – ett sto som visat sig vara en riktig vinstmaskin.

– Idag var det Glamour Girls dag, hon förtjänade verkligen det. Jag visste att jag kunde göra ett språng mindre än Julien (Epaillard) på första linjen, så jag hade en fördel där. Det kändes extra speciellt eftersom hela min familj var här för att heja på mig. Igår var jag för långsam med King Edward så jag ville verkligen vinna idag, säger von Eckermann i ett pressmeddelande från arrangören.

Peder och Allan sjua

Tolv ekipage tog sig till omhoppningen och där gick det undan. Många trodde på Peder Fredricson och stjärnan H&M All In, men en alltför tajt sväng gjorde att ett räcke föll och därmed var vinstchansen borta.

Henrik von Eckermann satte upp ett högt tempo redan från start med Glamour Girl, och stoets långa galoppsprång var till hennes fördel – det blev svensk seger med en halv sekund till godo, före Julien Epaillard/Calgary Tame och Emanuele Gaudiano/Nikolaj de Music.

Global Champions Tour stannar nu kvar i Rom för ytterligare en tävlingsvecka.

Resultatlista med filmklipp (för inloggade)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden