Avelsnyheter
12 juli 2016 13:26

Dubbelt upp på U-VM för Simmebros

Många uppfödare drömmer om att se sina framtidshopp på unghäst-VM. För Simmebros Ulrika Bynander från Svenljunga blir det dubbelt upp i år när både Bisquit och Martell nu är uttagna till 5-årsdressyren på U-VM. Vi ringde upp Ulrika för att höra mer om det hela.

Dubbelt upp på U-VM för Simmebros
Simmebros Bisquit får sällskap på unghäst-VM av "styvbrorsan" Simmebros Martell.


Simmebros Martell ägs av Ulrikas kompis Emma Karlsson. Foto: Kim C Lundin

Hej Ulrika och grattis! Hur känns det att båda dina uppfödningar Simmebros Martell (SWB valack e Insterburg TSF-First Wish, uppf Ulrika Bynander, äg Emma Karlsson, ryttare Sandra Sterntorp) och Simmebros Bisquit (SWB sto e Shooting Star-Florestan I, uppf/äg Ulrika Bynander, ryttare Yvonne Österholm) har blivit uttagna till unghäst-VM?
– Det känns bara helt overkligt och otroligt stort. U-VM är förstås något vi hoppades på, så det känns väldigt, väldigt bra.

Hur har satsningen sett ut?
– Emma som äger Martell är en kompis till mig, så vi har satsat både tillsammans och var för sig. Eftersom vi valde att satsa på det här så har hästarna gått sina kval och observationstävlingarna inför U-VM. De har gått bra rakt igenom, så vi hoppades verkligen att det skulle hålla hela vägen fram.

Hur kommer det sig att Emma har Martell och att du har kvar Bisquit?
– Det är egentligen en tillfällighet. Emma letade häst just när jag hade lite för många och behövde sälja någon. Hon ville ha en valack och då var Martell det enda alternativet för henne, samtidigt som jag behöll Bisquit.

Vem av dem tror du mest på när det gäller på unghäst-VM?
– Det är svårt att säga. Martell är den som har varit mest oberörd hittills, medan Bisquit är känsligare. Hon har däremot fantastiska gångarter som borde komma till sin rätt på U-VM.

Vilka fler är uttagna? Här finns listan
Spana in samtliga uttagna hästar på bild här (PLUS)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden