Dressyr
14 december 2016 09:05

Dubbla brons kan ge pris på Parasportgalan

Louise Etzner Jakobsson for till sitt första Paralympics som rookie och kom hem som dubbel bronsmedaljör. Nu är hon nominerad till Ņrets nykomling på Parasportgalan.

Dubbla brons kan ge pris på Parasportgalan
Louise Etzner Jakobsson visade upp dubbla brons vid hemkomsten.

I februari har Louise Etzner Jakobsson chans att bli Årets nykomling på Parasportgalan. Hon är nominerad för sin resa i rekordfart där hon gick från att debutera som pararyttare till att ta NM-guld och dubbla Paralympics-brons inom loppet av drygt ett år.
– Louise är ju inte nykomling som ryttare, men som pararyttare. Hon har snabbt och målmedvetet utvecklats till högsta internationella nivå – fantastiskt, säger Parasport Sveriges sportchef Hans Säfström till Ridsport om nomineringen.

B-tränaren och tidigare Grand Prix-ryttaren Louise tog sina medaljer tillsammans med Zernard (SWB, val, f 2003, e New Balance-Lester, uppf Ann-Christine Larsson & Bengt Ohlsson, äg Katarina Qvarnström).

Parasportgalan hålls den 4 februari och när Årets nykomling ska koras ställs Louise mot skytten Philip Jönsson och seglaren Fia Fjelddahl.

Missade du Louises rundor i Rio? Kolla in bronsküren här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden