Fälttävlan
27 mars 2018 14:57

Dubbla OS-vinnaren pensioneras

Stjärnan tackar för sigGuld på OS, VM och EM. La Biosthetique Sam FBW har vunnit alla stora titlar, men någon gång i år gör han sin sista tävling. En pampig avtackningsceremoni blir det dock inte.

Dubbla OS-vinnaren pensioneras
Mot OS-guldet 2012. Foto: Roland Thunholm

Tillsammans med Michael Jung har La Biosthetique Sam FBW (val f 2000 e Stan the Man-Heraldik xx uppf Günter Seitter äg fam Jung) vunnit om och om igen under årens lopp, inklusive två OS, EM, VM och Badminton.

Ryttaren har meddelat att hans 18-åring, som är anmäld till årets Badminton, kommer att pensioneras under säsongen. En avskedsceremoni är däremot inte aktuellt. Michael Jung skriver, i samma meddelande som han berättar om pensioneringen, att Sam inte trivs på prisutdelningar. I stället för en klassisk avtackningsceremoni hoppas Michael Jung att fansen säger farväl genom att följa Sam genom hans sista säsong.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden