Dressyr
22 februari 2018 18:15

Dufour: ”Jag söker min perfekta ritt”

GHS DressyrDet var tre ryttare som var mycket nöjda med sina hästar men inte lika glada för det nya tidsprogrammet för dressyren. Segrande Dufour sken som en sol rakt igenom, lyssna till vår videointervju med Danmarks bästa ryttare just nu.

Dufour: ”Jag söker min perfekta ritt”
Atterupgaards Cassidy med sitt team. Foto: Kim C Lundin

När ryttarna samlades efter avslutat Grand Prix kval rådde uppsluppen stämning på prispodiet. Cathrine Dufour segrade över Isabell Werth och Patrik Kittel tog tredje plats med Delaunay OLD.

Cathrine Dufour har bytt tränare sedan hennes besök på SIHS i december. Ny tränare är danska landslagscoachen Nathalie zu Sayn Wittgenstein, tillika dansk prinsessa.
– Det var personligt rekord för mig i Grand Prix, allra första gången över 80 procent så det var stort.
– För mig handlar det inte om att slå varken Isabell eller Patrik utan om att nå perfektion i min egen ritt. Jag hade superkänsla idag, det är precis så här vi ska vara.
– Det var första gången på tävling tillsammans med Nathalie och jag var lite nervös. Träningen går bra för oss, jag har redan en mycket bättre känsla i piaff och passage, berättade Dufour.

_kcl_531a0838
Atterupgaards Cassidy med sitt team Foto: Kimm C Lundin

 

Isabell Werth var trots andraplats positiv till dagens ritt.
– Emilio var väldigt bra, rent fantastiskt bra faktisk. Han har utvecklats mycket i bytena så när det blev fel var det helt på mitt konto det får gå. Jag räknade fel och började fundera på hur många jag gjort.  Då sprack det såklart.
Ändå, Emilio är bättre. Han är mer en enda häst nu, han kan göra mer, orkar mer och vi kan bli på punkten mer i träning och i tävling.
– För att vinna idag hade jag behövt göra en felfri ritt och där var jag inte helt enkelt. Cathrine håller trycket uppe med att rida på sina 80 procent och jag var inte i närheten tyvärr.
– Det är ett nytt upplägg för Göteborg att ha dressyren på en torsdag, vi hade ganska mycket publik ändå men detta måste väl vara något som kan diskuteras, om det går att ändra tillbaka, eller hur Patrik, sa Isabell och skickade bollen till Patrik Kittel.

Emilio
Emilio får en klapp inför start av Isabell Werth Foto: Kim C Lundin

Patrik Kittel var glad och avslappnad efter sin ritt, han leder dessutom världscuptabellen med viss råge.
– Jag hade en riktigt bra Grand Prix idag, felfri faktiskt, han gjorde ett bra jobb rakt igenom idag. När det gäller tidsschemat så kan jag inte annat än hålla med Isabell. Jag skulle vilja ha det på fredag och lördag som det har varit och kommer att försöka prata med Tomas Torgersen om det.
– Det känns skönt att vara klar för Parisfinalen. Jag ville väldigt gärna delta där men kände mig osäker på om jag skulle kunna ta en plats. I början på säsongen åkte jag därför till Brno, centraleuropeiska ligan, för att få lite säkra poäng och det var en bra show för Well Done, lite lugnt och litet. Sen har det gått riktigt bra och det känns skönt att vara klar, det blir en supertävling, sa Patrik Kittel.

180222 Patrik Kittel Delaunay Old Rt A74q0565
Patrik Kittel var glad för Delaunay OLDs insats Foto: Roland Thunholm

Lyssna på vår intervju med Cathrine Dufour. Den är på engelska för Cathrine förstår inte svenska så bra.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-