Dressyr
6 december 2019 16:05

Dujardins favorit till svensk dressyrprofil

FörsäljningStoet Tesla har vunnit Kungakannan och var en av testryttaren Charlotte Dujardins favoriter vid Breeders tidigare i år. Nu är det klart att det talangfulla stoet hamnar hos en svensk dressyrryttare.

Dujardins favorit till svensk dressyrprofil
Charlotte Dujardin på Tesla vid årets testridning av 4-åringar på Breeders. Foto: Roland Thunholm

Det är dressyrprofilen Emelie Brolin som blir ryttare på det eleganta och känsliga stoet Tesla (SWB f 2014 e Skovens Rafael u Theca e Topaasch, uppf Lennart Nyström).

Detta berättar hon om så här på sociala medier: ”I ett fint samarbete med min hästägare Katharina Knutsson har vi gjort ett långtidskontrakt, förhoppningsvis kommer vi ha väldigt roligt tillsammans alla 3. Jag är pirrigt förväntansfull att få hem henne och testa alla växlar. Tack till Andreas Jönsson Monica Müller
Sist men inte minst tack Chris Margaretha Brolin och Klaas Stiksma som visste att hon var rätt redan från början. ❤️ Nu kör vi Katarina!”

Tesla kom femma i Breeders i höstas, matchad av Sandra Sterntorp, och vann Kungakannan som 3-åring. Hon fick ett föl som 4-åring och gick därför Breeders för 4-åringar i år.

Emelie Brolin har många engagemang i svensk dressyr, inte bara som ryttare utan även som tävlingsledare för Falsterbos dressyrtävlingar, tränare och bloggare. Hennes bas är Brolötens Dressyrcentrum​.

Se film från Emelie Brolins Facebooksida när hon rider Tesla nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden