Hoppning
18 oktober 2020 18:52
Ridsportplus

Efter helgens dubbelseger: ”Kom som en chock”

NationelltNäsets Ryttarsällskap tog kommandot från början till slut när hästarnas elitserie, norra zonen, avgjordes i Sundsvall på söndagen. Nu väntar final i lag-SM för laget. "Ska bli jätteroligt att få chansen att göra det igen," säger Wilma Lundgren i segerlaget som har ridit final på lag-SM två gånger tidigare.

Efter helgens dubbelseger: ”Kom som en chock”
Näsets segrande lag med Wilma Lundgren, Alicia Thorén, Rebecca Sjögren, Maria Wiik och Linnea Holgersson. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det har varit stora förändringar i tävlingsverksamheten över hela världen på grund av pandemin. Detta gäller även elitserien i hoppning för hästar, Folksam elitallsvenska.

Hon är helt fantastisk och inga hinder känns stora när jag går in på banan med henne. Wilma Lundgren om sin häst Killigrews Trinity.

Första omgången togs bort helt och hållet, och omgång 2 och 3 i de olika zonerna har ridits samma helg på olika platser och datum under hösten.

Den här helgen var det dags för norra zonen att avgöras på nationella tävlingar hos Sundsvalls Ridklubb. Det blev full pott för Näsets Ryttarsällskap som vann båda omgångarna och därmed också sin zon.
– Självklart vet vi att vi är ett bra lag och att vi är väl förberedda, men så klart tar man aldrig ut någon vinst i förskott. Men det kom nog som en chock att vi vann båda omgångarna, så roligt, säger Wilma Lundgren som ingick i segerlaget båda dagarna.

Bor i Sundsvall

Hon är 19 år och bor i Sundsvall. På meritlistan finns flera starter upp till 1,45-nivå och flera JSM.

I Sundsvall var det hennes egen Killigrews Trinity (SWB sto 2009 e Calido I-Almeto Z, uppf Stall Killigrew AB) som gällde både i lördagens 1,30-klass och i söndagens 1,40-klass.
– Hon är ett sto med mycket humör som är väldigt speciell, säger Wilma Lundgren.
– Hon är helt fantastisk och inga hinder känns stora när jag går in på banan med henne.

Varit med tidigare

Nu är Näsets Ryttarsällskap kvalificerat för ännu en final i lag-SM. Wilma Lundgren har varit med och representerat klubben på lag-SM två gånger tidigare.
– Det ska bli jätteroligt att få chansen att göra det igen.

43-åriga Maria Wiik har ridit med Näset sedan hon var 16 år. Innan dubbelsegrarna i Sundsvall har hon vunnit två 1,45-klasser och startat SM i år.
– Min häst Viper är född här på gården och är en modig storhoppande häst med mycket nerv, säger Maria Wiik som tyckte att söndagens bana var lite klurig.
– Fira? Det ska vi göra efter Strömsholm, fortsätter hon.

I Näsets segrande lag ingick på söndagen Linnea Holgersson/El nino di nanita, Alicia Thorén/Chickadee, Wilma Lundgren/Killigrews Trinity och Maria Wiik/Viper Mobäckens.

De tre bästa lagen från varje zon går vidare till final i lag-SM som hoppas på Strömsholm 20-22 november.

 

Resultat

Slutresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden