Ridsport Play
6 mars 10:43

Efter skadan på landslagsträningen: ”Lurar hästarna”

OlyckaLinda Algotsson, fälttävlansryttaren med en lång meritlista från mästerskap och stora tävlingar, skadades svårt på en landslagsträning för ett år sedan. Nu väljer Linda att berätta om olyckan, som både hon och hennes häst fortfarande har sviter av.

Efter skadan på landslagsträningen: ”Lurar hästarna”
Det har tagit lång tid, men nu är Linda Algotsson och hennes häst på väg tillbaka efter olyckan. Arkivbild: Roland Thunholm

Turerna kring Linda Algotssons vara eller icke vara i det svenska fälttävlanslandslaget har varit många. Efter att ha tagit fram flera mästerskapshästar under lång tid har hon de senaste åren stått utanför truppen.

I början av mars förra året var dock Linda Algotsson inbjuden till en landslagsträning inomhus, där hon red en av sina hästar när olyckan var framme på ett hinder uppbyggt som en spets.

Linda kastades i marken och skadade nacken, medan hästen landade på markbommen på baksidan av hindret och vred sitt framben vilket orsakade en fraktur i knäet. Ett år senare är hästen nu under igångsättning, och Linda Algotsson berättar för Ridsport att de tar ett steg i taget.

I ett inlägg i sociala medier publicerar Linda ett filmklipp från sitt fall och beskriver sina upplevelser från träningen, där hon ställer sig frågande till att använda en så kallad ”falsk marklinje” – något som gör att hästen har svårt att bedöma hindret.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden