Avelsnyheter
8 mars 2018 08:38

Efterträdare till Frenk Jespers i AVN utsedd

AvelsvärderingNär Frenk Jespers avslutar sitt uppdrag för SWB:s avelsvärderingsnämnd AVN är det ett bekant namn som efterträder.

Efterträdare till Frenk Jespers i AVN utsedd
Frenk Jespers lämnar och Bo Jenå tar vid. Foto: Kim C Lundin

Under bruksprovet avtackades den holländske gångartsdomaren Frenk Jespers. Han har arbetat i AVN sedan 2011 med undantag för 2017 då han fick lämna återbud. AVN:s ordförande Christina Ohlsson tackade Jespers för åren som präglats av gott samarbete, diplomati och kompetens.

Efterträdare på posten som gångartsdomare i AVN blir Bo Jenå som fungerat som sportdomare under några år. Jenå har även posten som förbundskapten för dressyrlandslaget och är internationell dressyrdomare.

Under en dominerande del av sitt yrkesliv har Bo Jenå varit verksam på Flyinge under de år när det var avelscentrum med uppfödning och hingstdepå. Han har visat ett stort antal hingstar på bruksprov under de här åren.

Posten som sportdomare är ännu ej tillsatt enligt Helen Uddefors, vd på SWB.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden