Dressyr
4 juni 2016 16:34

Eleven slog mästaren

Det börjar nästan bli tradition - att Patrik Kitttels adepter slår honom i kvalet. Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq klämde till med en kanonritt, och det finns mer att ge. Kittel fick se sig knappt slagen.

Eleven slog mästaren
Segraren i kvalet Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Det starka domarteamet bestod av Leif Törnblad, Annette Fransén Iacobaeus, Peter Storr, Magnus Ringmark
och Gustaf Svalling som tillsammans hade 35 ekipage att döma. Det genomfördes med några 10-minuterspauser och en 20 minuters avbrott, ett tufft program. De hade sinsemellan ganska olika tycke och smak från sina respektive vinklar.

Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq gjorde en härlig ritt. Valacken har ett mycket vackert rörelsemönster, elegans och spänst präglade uppvisningen. En del övergångar kräver finputsning men 73,42 procent var inte ett överresultat.
– Jag satsade så mycket jag kunde, vi har gjort vårt bästa. Det är fortfarande ganska stor skillnad mellan det jag har i honom på framridning och det vi får ut på banan. Idag gjorde jag lite för lång framridning, nästan 10 minuter mer än optimalt, det är en lärdom, förklarade Mads.
. Jag vill såklart stå på pallen på måndag, självklart, sa han, alltid segersugen.

Patrik Kittel sörjde inte sin andraplats.
– Scandic var fin men är det någon som ska slå en så är det självklart någon av mina elever. Då är det helt ok, nästan i alla fall, skojade Kittel.

Tinne Vilhelmson Silfvén med Benetton Dream FRH var tredjeplacerade och ”Ben” är vacker som en dag, glänser i galoppprogram och sidvärtsrörelser. Men så var det det där med den livsviktiga piaffen. Den är inte riktigt på plats och klockren. 

SM avgörs på måndag med kür och sammanlagt resultat, imorgon rids Specialen som är en frivillig klass.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden