Sportnytt
10 juli 2018 13:53
Ridsportplus

Elin Aspnäs bildar ny ridklubb

SatsningMed sin nya gård som bas bildar Elin Aspnäs en ny klubb med fokus på sina elever. Elin Aspnäs berättar om målsättningen med Lindelunda Sportryttare, som ska ha egna lag på både ponny och stor häst.

Elin Aspnäs bildar ny ridklubb
På plats i Falsterbo har Elin Aspnäs sina elever Elliot Nilsson och Wynja Eriksdotter Rubin. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

För två år sedan köpte Elin Aspnäs Lindelunda gård i Åhus utanför Kristianstad. Efter att i flera år hyrt in sin verksamhet hos andra kände hon att det var dags att bli sin egen – mycket för att kunna arbeta med sina elever på ett smidigare sätt.

Gården är en tävlingsanläggning med plats för 22 hästar och Elin har 20 hästar i träning. Sitt eget tävlande har Elin trappat ned på till förmån för sina dressyrelever och för att kunna bygga upp verksamheten.
– Det har blivit naturligt att lägga mer fokus på eleverna, och det går inte att göra allt, berättar Elin om anledningen till det minskade tävlandet.
Målet med hela verksamheten är att Elin ska komma tillbaka och tävla på allra högsta nivå igen, med sikte på seniormästerskap.

Stort elevfokus

I Aspnäs Dressage ingår Elins toppinriktade elever, som för tillfället är Elliot Nilsson i Ystad, systrarna Vendela och Wynja Eriksdotter Rubin utanför Falkenberg och Moa Sundelöf i Stockholm.

Elin lägger stort fokus på att följa sina elever.
– Jag har nog bara missat någon start under de här åren, och vi tränar mycket. Det är inte bara så att de rider 45-minuterspass och sedan är det inte mer, utan det är nära samarbeten jag har med dem, berättar Elin.

Med eleverna så utspridda i landet har det blivit så att Elin reser till dem och håller träningar. I samband med dessa resor tränar hon även andra elever, men det är de här fyra ryttarna som är kärnan och som är orsaken till att Elin gör sina träningsresor. Nu har Elin dessutom valt att bilda en ny klubb för att försöka hålla ihop teamet ännu mer.
– Det kan bli lite blåsigt på toppen och det känns viktigt att vi kan känna gemenskap och ha roligt också.

Fanns klubb innan

Lindelunda Sportryttare blir namnet på den nya klubben. De sista formaliteterna kring namnet är ännu inte klara, men klart är att det blir en ny klubb.
– Så fort vi finns i systemet kommer mina elever att gå över till den nya klubben, säger Elin.
– En förening känns som en bra grej och det fanns en klubb på gården här tidigare, så jag tänkte att då kan väl vi också starta upp en, berättar Elin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden