Avelsnyheter
5 oktober 08:39

Elitfölsauktionen laddar om – här är hoppfölen

ElitfölsauktionenDressyrfölen är sålda och snart går startskottet för hoppfölen. Under onsdagen startar budgivningen på SWB:s elitfölsauktion – se auktionstrailern och alla föl här.

Elitfölsauktionen laddar om – här är hoppfölen
Så här brukade det se ut på SWB:s elitfölauktion, men både i fjol och i år är det något annat. Fölen säljs istället digitalt via auktionssajten Horse24. Foto: Roland Thunholm

Det var Lövsta stuteri som lade det högsta budet på hingstfölet Ebbot F (e Fortnite-Ehrenpreis NRW, uppf Eva Oa Gudmundsson) när dressyrfölen gick under klubban på SWB:s elitfölsauktion som avslutade dressyrveckan under SWB Equestrian Weeks. Lagom till hoppveckan trycker man nu på startknappen till den digitala elitfölsauktionen där hoppfölen är näst på tur.

Kollektionen består av 24 väl utvalda föl och finns att beskåda online. Utgångsbudet ligger på 4 000 euro för samtliga föl. Klockan 09.00 på onsdagsmorgonen den 6 oktober öppnar budgivningen och från klockan 19.30 på söndagen den 10 oktober är det så kallad bidup. Se trailern här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden