Nyheter
16 februari 2020 21:48

Elva unga talanger får stipendier i Göteborg

GöteborgBland stipendiaterna märks Cora Hirn, Wilma Marklund och Klara Svanberg. Det är stiftelsen Göteborg Horse Show som delar ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare, kuskar och voltigörer. Vi har hela listan!

Elva unga talanger får stipendier i Göteborg
Cora Hirn är en av stipendiaterna, här med Bluffing Spirit. Foto: Hege Hellström

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare, kuskar och voltigörer. Varje stipendiat får 27 000 kronor. Stipendiaterna kommer från sex av ridsportens grenar: Hoppning, dressyr, paradressyr, fälttävlan, voltige och sportkörning.

Stipendiater 2020

Hoppning:

Michelle Cranning Hillgren, 17 år, Dala Järna. Har tagit 14 SM-medaljer på ponny-, children- och juniornivå. På NM har Michelle tagit brons, silver och guld i lag. 2016 tog hon tillsammans med det svenska ponnylaget Sveriges första EM-medalj på 16 år. Michelle har tävlat upp till trestjärnig 145-hoppning och siktar nu mot medaljer på årets junior-EM.

Cora Hirn, 17 år, Danderyd. Under 2019 debuterade Cora 150-hoppning på utomhus-SM för unga ryttare och slutade på femte plats. Hon vann inomhus-SM för unga ryttare i Södertälje i höstas och är en av tio kvalade till finalen under Gothenburg Horse Show.

Felicia Gårdlund, 19 år, bor och jobbar med hästar i Frankrike. Har placeringar upp till och med 140-hoppning. Målet för 2020 är att debutera svår klass samt att rida franska mästerskapen.

Wilma Marklund, 20 år, bor i Belgien och tränar hos Henk Noreen. Har dubbla SM-guld som junior, både inomhus och utomhus. Hon har ridit hem ett lag-guld och individuell medalj på NM och ridit EM både som junior och Young Rider.

Dressyr:

Klara Svanberg, 20 år, från Åhus. Var tvåa i SM-finalen på personbästa och landade på en fjärde plats totalt. På NM satte hon personbästa alla dagar, tog ett individuellt silver och ett lagsilver. I Falsterbo var hon placerad tvåa och fyra. Vid de internationella tävlingarna i Flyinge blev det en tredjeplats i finalen. Säsongen avslutades med en tredjeplats i finalen av Dressagepower Young Rider Trophy.

Paradressyr:

Linnéa Gunneflo, 21 år, bor i Kungälv. Har vunnit tre SM-silver under de tre år hon ridit sin tävlingshäst Dinahs Duffy. Under 2019 tog ekipaget även hem tre segrar på internationell nivå. Det kortsiktiga målet är att bli uttagen till NM och andra internationella tävlingar. Långsiktigt satsar Linnéa på att nå de stora internationella mästerskapen.

Fälttävlan:

Alice Andersen, 18 år, bor i Flyinge. Har tillhört juniorlandslaget sedan hon var 14 år gammal och har representerat Sverige vid junior-EM. Med hästen Lavendel debuterade hon fyrstjärnig klass hösten 2019 och tog samma år, som junior, hem guldet på young rider-SM. 2020 blir Alice första år som young rider. Planen är att etablera sig på fyrstjärnig nivå med Lavendel.

Amanda Andersson, 18 år, kommer från Falkenberg. Under 2019 var hon placerad i de flesta tvåstjärniga klasser hon ställde upp i och tog flertalet pallplatser i långa och korta tvåstjärniga klasser på tre olika hästar. Amanda representerade även Sverige på EM för juniorer och satte som enda svensk en felfri runda i hoppningen. På höstkanten debuterade hon trestjärnig klass.

Voltige:

Ella Filippa Linder Velander, 21 år, bor i Södra Sandby. Har representerat Sverige vid ett flertal VM, EM och NM. På EM 2019 var hon fyra med laget och tog en 13:e plats individuellt. Hon var bästa svensk och tvåa individuellt vid CVI i Flyinge och vann med laget. I somras tog hon dessutom en prestigefylld förstaplats med laget i CHIO Aachen Preis der Sparkasse. Hon har flera SM-guld och NM-medaljer. 2020 satsar Ella Filippa mot lagmedalj på VM och en plats bland topp-tio individuellt.

Ida Welander, 16 år, bor i Sollentuna, tävlar för Stockholm Voltigeförening. Har startat SM som junior både 2018 och 2019. Sommaren 2019 startade hon i sin första internationella tävling, CVI, i Flyinge. I det fria programmet satte Ida personligt poängrekord. För 2020 är målet junior-EM i Flyinge.

Sportkörning:

Elise Strauss, 17 år, bor i Göteborg. Har redan kört hem ett flertal internationella mästerskapsmedaljer. Hon har individuellt silver och brons i lag på EM, två NM-guld som children och ett brons och guld som Young Driver. Elise har också kört hem ett SM-guld som junior. Hon har flertalet placeringar internationellt och satsar nu mot årets ungdoms-EM i Frankrike samt att starta svår klass som senior.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden