Dressyr
27 juli 2022 14:56

EM-brons till svenska YR-laget

MästerskapDe svenska unga ryttarna gjorde en ordentlig upphämtning när lagtävlingen på EM avgjordes på onsdagen. Svenskgänget klättrade från den femteplats det hade i halvtid till en bronsplats.

EM-brons till svenska YR-laget
Linnea Holmgren, Hedda Thunberg, Ellen Hedbys och Blanca Bosson i det svenska bronslaget. Till fots landslagsledaren Tina Due Boje Foto: Privat

När lagtävlingen avslutades på EM för unga i brittiska Hartpury på onsdagens eftermiddag hade Linnéa Holmgren och Hedda Thunberg lyft Sverige hela vägen till prispallen.

Linnéa Holmgren slutade på 73,029 procent och Hedda Thunberg på 73,088 procent. Med de resultaten blev de sexa respektive femma individuellt och ledde Sverige till en bronsmedalj på YREM.

Det svenska bronslaget består av Blanca Bosson/Cardon M, Ellen Hedbys/Quentin SV, Linnea Holmgren/QC Sir Dennis och Hedda Thunberg/Diva.

Tyskland tog hand om guldmedaljen och Danmark tog silver.

Resultat, lagtävlingen för Young Rider

Det svenska juniorlaget stannade kvar på den placering det hade efter tisdagens tävlingar och slutade sjua totalt.

Det svenska juniorlaget består av Clara Bergvall/Corona, Mary-Sophie Haid Bondergaard/ Adora Nightingale, Emma Kåberg/Carla och Laura Laustsen/Fairy Tale. Bäst till individuellt blev Laura Laustsen bäst med en nionde plats.

Resultat. lagtävlingen för juniorer

Nu väntar individuella starter under torsdag och fredag innan det är dags för final för de 18 främsta i varje åldersgrupp på lördag. Inga poäng följer med från lagtävlingen.

Mer information kommer.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden