Dressyr
11 augusti 2017 07:30

EM-brons till Sveriges young riders

Två dagars stabila insatser gav strålande resultat. De svenska unga ryttarna drämde till med EM-brons.

EM-brons till Sveriges young riders
Sofie Andersson slog till med lagets högsta poäng och hade sina landslagskollegor tätt intill i resultatlistan.

I juniorklassen var det nära, men blev en fjärdeplats för Sverige. I EM för young rider-lagen räckte det däremot hela vägen till pallen och efter två dagars tävlande blev det sent på torsdagkvällen klart: Sverige tog EM-brons.

Tina Due-Bojes lag med Cecilia Bergåkra /Primavera, Emelie Aldenfalk /Winton, Sofie Andersson/CSI och Ludvig Wilken/Capo Knight tog medaljen på 211,159 procent. Tyskland vann guldet med rejäl marginal, inte minst tack vare Hannah Erbes 77,342 procent med Carlos 609, och Holland tog silvret.

De svenska tjejerna var extremt jämna och gick in som nummer 11, 12 och 13 i klassen på mellan 70,027 och 70,570 procent. Det sistnämnda, alltså lagets högsta procent, levererades av Sofie Andersson och CSI.

Cecilia Bergåkra var sist ut i laget och kunde lyckligt jubla med sina lagkamrater när bronset var säkrat.
– Det känns helt fantastiskt. Alla har jobbat så, så bra och vi är så värda det här, säger Cecilia och berättar att det var en spänd väntan medan de sista ryttarna red klart.
– Nu är vi bara jätteglada. Snart ska vi ta igen oss efter det här och vila upp oss inför fortsättningen här på EM.


Vid young rider-SM för ett par månader sedan blev det silver för Sofie och guld för Cecilia. Nu red de hem ett gemensamt EM-brons. Arkivfoto: Roland Thunholm

Tidigare i dag red children sin första klass. Daniela Knutsson/Tracy Chapman landade på plats 13 med 69,367 procent. Moa Stenman/A. My Pleasure Sow gick in på platsen efter med 69,10 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden