Fälttävlan
14 november 2021 13:38
Ridsportplus

EM-medaljör pensioneras: ”Gjort allt för mig”

InternationelltHon har tagit EM-silver i lag, gått Badminton och flera Nations Cup. Men nu pensionerar Louise Romeike sin stjärna: "Hon var inte så enkel i början, men sedan vi blev ett team har hon gjort allt för mig," säger fälttävlansryttaren.

EM-medaljör pensioneras: ”Gjort allt för mig”
Louise Romeike och Wieloch's Utah Sun i femstjärniga Badminton. Foto: Mitisubishi Motors Badminton Horse Trials 2019/Kit Houghton

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Nu har beslutet mognat fram. Louise Romeikes mästerskapshäst Wieloch´s Utah Sun, ”Urmel”, (HOLST sto f 2004 e Limbus u Imperial I e Cor de la Bryère, uppf Hans Thomsen, äg Stefan Wieloch med familj och Hans Thomsen) blir pensionär.

– Hon blir 18 år nästa år och har tävlat internationellt i tio år. Det känns som en bra tidpunkt att pensionera henne nu. Hon är pigg och fräsch, säger Louise Romeike som är baserad i Tyskland sedan många år.

”Urmel” fanns hos tyske Peter Thomsen när Louise Romeike kom dit för att arbeta, liksom många andra svensk fälttävlansryttare.
–  Hon var inte så enkel i början, men sedan vi blev ett team har hon gjort allt för mig. Hon var, och är, väldigt bestämt och i början hade hon mycket åsikter om allting, säger Louise Romeike som började tävla stoet 2010.

En annan egenhet hos stoet är att hon inte är så förtjust i andra hästar. I princip är det bara stallkompisen Waikiki som hon accepterar, men inte heller hon får vara för nära.

Louise Romeike har många fina minnen tillsammans med fuxstoet, inte minst EM-silvret i lag 2017 och 24:e platsen i femstjärniga Badminton 2019.
– Det var fantastiska saker. Men även andra tävlingar har varit det, som när vi kom femma i Blair.
– Det var speciellt.

Hos sin uppfödare

Nu är stoet hos sin uppfödare.
– Hon har aldrig haft föl, så vi vill undersöka om det går  I så fall provar vi det. Annars får hon njuta av att vara pensionär på heltid.

Louise Romeikes VM-häst och EM-bronsmedaljör i lag, Waikiki, mår bra efter problem med en hov och ska tävla lite dressyr framöver i vinter precis som ryttarens OS-häst Cato 60. Sedan hoppas Louis Romeike på en full fälttävlanssäsong med dem båda nästa år.

Flera unghästar

– Och nästa år har jag en 9-åring, en 8-åring, fyra 7-åringar och flera yngre. Så det fyller på bra i stallet, säger Louise Romeike, som har tillhört svenska landslaget i flera år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden