Världen
17 januari 14:56

EM-medaljörens hästbuss fattade eld

EldsvådaDen holländske EM-medaljören för U25-ryttare Jessica Poelmans lastbil fattade eld på väg till tävling i helgen. Lastbilen blev totalförstörd.

EM-medaljörens hästbuss fattade eld
U25-ryttaren Jessica Poelmans lastbil fattade eld på väg till tävling i helgen. Foto: FEI/Lukasz Kowalski

Jessica Poelman, den holländska U25-ryttaren som vann dubbelt brons vid U25-EM 2021 i Hagen, var i helgen på väg till de nationella dressyrtävlingarna i Tolbert när olyckan var ett faktum och lastbilen började brinna.

Ryttaren och hennes medhjälpare lyckades manövrera fordonet åt sidan och därefter snabbt få ut hennes topphäst, Chocolate Cookie RDP, ur det brinnande fordonet.

Hästen kunde omedelbart lastas på en annan hästlastbil, som stannat för att erbjuda hjälp och det gjorde att Poelman bestämde sig för att åka till tävlingen.

Medan den utbrända lastbilen togs om hand av räddningstjänsten red ekipaget ihop 73,529 procent och vann därmed Intermediaire II, bara timmar efter olyckan. Dagen efter vann hon den korta Grand Prix-klassen med 72,692 procent.

”Det var en väldigt nervkittlande väg till showen där vår lastbil fattade eld. Jag är väldigt tacksam för att Cookie kom ut oskadd och ännu gladare över vår fantastiska prestation”, säger ryttaren i sina sociala medier.

Räddningstjänsten misstänkte till en början att det var lastbilens bromsar som fattade eld, men det visade sig i slutändan vara den elektroniska motorn till rampen, skriver Eurodressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden