Sport
23 juni 2021 06:24

EM och JVM till Sverige 2023

MästerskapOm två år blir det både EM och JEM på Flyinge. Det är voltigörerna som intar kungsgården under en vecka i juli för att göra upp om medaljer.

EM och JVM till Sverige 2023
Här syns delar av det svenska teamet på EM 2015. Foto: Roland Thunholm

Coronapandemin stoppade VM i voltige på svensk mark förra året. Nu berättar Svenska Ridsportförbundet i ett pressmeddelande att Sverige i stället har fått värdskapet för EM och Junior-VM 2023.

Det dubbla mästerskapet går på Flyinge Kungsgård utanför Lund i Skåne den 26-30 juli 2023 med Svea Voltigeklubb som arrangör. De lokala och regionala besöksorganisationerna Visit Lund och Event in Skåne hjälper till och Internationella Ridsportförbundet, FEI, och Svenska Ridsportförbundet, SvRF, är huvudmän.

”Vi är väldigt glada att få göra tävlingen, när det nu blev nödvändigt att ställa in förra årets VM. Alla, både aktiva och hela staben i klubbens organisation, är också beredda att satsa vidare mot 2023, även om det ligger ett par år fram i tiden. Vi var så väl förberedda förra året. Vi är taggade och glada.” Det säger tävlingsledaren Ted Velander, ordförande i Svea Voltigeklubb i pressmeddelandet.

Sverige räknar med deltagande både individuellt och i lag. Siktet är ställt mot medalj, framför allt i lagtävlingen.

Mästerskapen väntas samla omkring 600 voltigörer och cirka 150 hästar till Flyinge under tävlingsveckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden