Hoppning
17 maj 2014 19:15

Emma Kåbring vann 7 Star

Emma Kåbring och High Felipe vann lördagens omgång av Swedish 7 Star Spring Tour som reds på 1,50-höjder på Skyrup Country Club Ryttarförenings nationella tävlingar.

Emma Kåbring vann 7 Star
Emma Kåbring red hem Swedish 7 Star Spring Tour i Skyrup.

Emma Kåbring, 24, från Skästa utanför Västerås, sken i kapp med solen vid Skyrup Country Clubs 7 Star Spring Tour. Och hon hade anledning – hon hade just vunnit sitt livs första 1,50-seger. 
– Det är nästan overkligt, jublade hon. 

Hon red sin High Felipe (val f 2002 e Feliciano-Cortez), hästen med den mest kärleksfulla bakgrunden. Han är nämligen resultatet av det speciella förhållande som Maria Gretzers mästerskapshingst Feliciano och Anik Ekstrands High Stepper hade. Maria tävlade både hästarna och de åkte alltid tillsammans i transporten, utan problem. När tävlingskarriären var över för High Stepper infriade både Maria och Anki sina löften och lät hästarna bli ett par. 
– Det är en fantastisk historia  och High Felipe är en fantastisk häst med stort hjärta och underbar personlighet, sa Emma. 

Hennes seger i Skyrup var inte bara den första, den var också väldigt meriterande, för hon slog ingen mindre än snabbe Niklas Arvidsson på Click and Cash 1155 i omhoppningen. I det slagna fältet fanns även metingets tvåfaldiga vinnare Anna Persson på Cash Man och VW-GP-vinnaren Emma Emmanuelsson på Titan. 
– Till vardags rider jag Louise Haagas unghästar och jag undervisar på Hamres ridskola men jag satsar också lite på min egen karriär. Förutom High Felipe har jag Thelma, en häst som Jens Fredricson ridit 1,55-hoppningar med, berättade Emma. 
– Nu ska det bli SM och förhoppningsvis fler tävlingar utomlands och träningar för Bo Kristoffersen. 

Emma Kåbring fick 15 000 kronor för sin seger.

Lördagens 1,40-klass med 67 starter vanns av Peter Eriksson/Al Cendo 1241 medan söndagens högsta klass, en 1,45-hoppning med 16 starter, vanns av Varbergsryttaren Robin Ingvarsson/Mr Lordi.

Resultat 7 Star

Resultat 1,45

Resultat 1,40

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden